Koronavīruss Lielbritānijā: ir jau viens mirušais

foto: gazetavv.com
foto: gazetavv.com

Lielbritānijā nomira pacients, kurš bija inficējies ar koronavīrusu, vīruss ir līdzīgs elpceļu infekcijai SARS. Pacients ārstējās Birmingemas hospitālī un nomira svētdienas rītā, ziņo portāls pulse-uk.org.uk.

No 12 inficētiem ar koronavīrusu visā pasaulē nomira seši cilvēki. Lielbritānijā tas jau ir ceturtais gadījums, kad inficējas ar šo vīrusu, bet tā ir pirmā reize, kad mediķu centieni bija bezspēcīgi.

Pirmais inficējās ar vīrusu 49 gadīgais vīrietis, kurš atlidoja no Kataras. Pašlaik viņš iziet ārstēšanās kursu.

Vēl trīs cilvēki, inficējušies ar koronavīrusu, ir vienas ģimenes pārstāvji. Ģimene inficējās februāra sākumā. Uzskata, ka tie inficējās no radinieka, kurš gada sākumā brauca uz Tuvajiem austrumiem un Pakistānu. Vēlāk ar šo vīrusu inficējās dēls un pārējie ģimenes locekļi.

Dēla nāvi ārsti skaidro ar zemu imunitāti. Neskatoties uz to, ka vīruss izplatās ļoti vienkārši, ārsti ir pārliecināti, ka izplatības risks ir ļoti zems. Viņi to argumentē tā, ja koronavīruss būtu bīstams, tad arī inficēšanās gadījumu būtu daudz vairāk.

Tiešo koronavīrusa infekcijas avotu zinātnieki pagaidām nosaukt nevar, bet sakopojot visus datus, zinātnieki uzskata, ka vīrusu izplata sikspārņi.

Pašlaik speciālisti sadarbībā ar Veselības aizsardzības aģentūru cenšas izpētīt vīrusa spēju izplatīties un noteikt vīrusa inficēšanās pakāpi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņoja par jauno koronavīrusa paveidu 2012.gadā. Tad ar to inficējās Saūda Arābijas iedzīvotājs.


Написать комментарий