Kiprā nošauts jaunietis no Latvijas; valsts atsaka mātei palīdzēt pārvest puisi uz dzimteni

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Kiprā atrasts nošauts jaunietis no Latvijas, kurš devies pie sava darba devēja, lai atgūtu parādu. Puiša ģimene lūdz palīdzību, lai varētu Aleksandru atvest mājās.

26. janvārī jaunietis devās uz Kipru, taču pēc pusotras nedēļas Aleksandra māte saņēma ziņu, ka dēls atrast mežā miris ar šāvienu galvā. Pēc mātes stāstītā, blakus līķim tika atrasta pistole, kura piederot puiša bijušajam darba devējam, pie kura jaunietis ir devies, lai atgūtu 1500 eiro lielu parādu un, iespējams, apspriestu darba turpināšanu.

Māte stāsta, ka tikai ir saņēmusi izziņu par nāves iestāšanos, taču lai atpazītu dēlu, netika ne atsūtītas fotogrāfijas, ne arī morgs nevēlējās neko uzsākt, kamēr nav saņemts uzdevums no Grieķijas vēstniecības, kuras pārziņā ir Latvijas pilsoņu jautājumi. "Lai atpazītu ķermeni, man ir jābrauc uz vienu pilsētu, pēc tam ar policistiem uz citu, tam visam notiekot bez tulka un kāda vēstniecības pārstāvja," šokēta ir nelaiķa māte.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) informē, ka pēc saņemtās informācijas no Kipras policijas, nekavējoties ar Valsts policijas starpniecību informēja radiniekus par Aleksandra Činguļa nāvi. "Kopš fakta uzzināšanas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Grieķijā un Latvijas goda konsulātu Kiprā, ĀM ir sniegusi radiniekiem no Kipras iestādēm saņemto informāciju un dokumentāciju par A. Činguļa nāves iemeslu. Tāpat radinieki tika informēti par iespējamo identifikācijas procesu, ieskaitot ceļošanas kārtību līdz Kiprai, tika nodota apbedīšanas biroja Kiprā kontaktinformācija, kā arī sniegta informācija par iespējām repatriēt mirušo uz Latviju. Ārlietu ministrija apliecina, ka ir darījusi visu iespējamo, lai palīdzētu mirušā radiniekiem smagajā brīdī," atzīst ĀM.

Valsts iestāde arī norāda, ka valsts budžetā nav paredzēti finanšu līdzekļi palīdzības sniegšanai nāves gadījumos, tādēļ radiniekiem pašiem jāsedz saistītie izdevumi par mirstīgo atlieku transportēšana no ārvalstīm uz Latviju. Lai atvestu Aleksandra ķermeni mājās, ir nepieciešami apmēram 2500 latu, kuru ģimenei nav, tādēļ lūdz atsaukties cilvēkus, kuri spētu palīdzēt.

Jaunieša mātes konts: Jelena Cingule, konts: LV87HABA0551000518177, personas kods: 140772-11015


Написать комментарий