Emigrācija no Polijas turpina palielināties

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Pēdējo 12 gadu laikā no Polijas izbrauca gandrīz 300 tūkstoši cilvēku, tas ir gandrīz 1% no iedzīvotāju kopskaita, ziņo portāls newkaliningrad.ru. Pēc pēdējās tautas skaitīšanas datiem 1,5 miljoni poļu ārzemēs atrodas vairāk nekā vienu gadu.

Periodā no 2000.-2012.gadam no Polijas izbrauca 298,2 tūkstoši cilvēku – tā ir viena pilsēta. „Pēdējo 10 gadu laikā uz patstāvīgo dzīves vietu ārzemēs izbrauca mazāks cilvēku skaits nekā pēdējo 12 gadu laikā.”

Polijā pašlaik dzīvo 38,5 miljoni iedzīvotāju. Pēc gada Polijas statistikas centrs iesniegs Eurostat 2011.gadā veiktās Tautas skaitīšanas rezultātus. Personas, kura vairāk nekā gadu atrodas ārzemēs būs iekļautas to valstu sastāvā, kur viņi pašlaik atrodas, tie ir apmēram 1,5 miljoni cilvēku. Tas nozīmē, ka pēc statistikas izbraukušās personas vairāk nebūs poļi, tāpēc no 2014.gada poļu skaits samazināsies līdz 37 miljoniem.

„Demogrāfi uzskata, ka izbraukušie cilvēki vairāk nekad neatgriezīsies uz Poliju. Tikai pagājušajā gadā izbrauca 100 tūkstoši cilvēku. Tuvākajos piecos gados tiem pievienosies vēl 500-800 tūkstoši cilvēku,” novērtēja Lazarska institūta profesore Kristīne Iglicka. „Pēc veiktajiem pētījumiem var redzēt, ka 64% poļu jauniešu redz savu dzīvi ārzemēs,” papildināja profesore.


Темы: , , , ,
Написать комментарий