Daugavpilieši tiek aicināti aizbraukt uz Madonu, lai novērtētu modernizētu šķirošanas līniju

foto: 73pravda.livejournal.com
foto: 73pravda.livejournal.com

Kā ziņots, februāra beigās notiks sadzīves atkritumu šķirošanas līnijas Dunduru ielā 13A, Daugavpilī, būvniecības ieceres atkārtota prezentācija.

Lai Daugavpils iedzīvotāji varētu pašu acīm ieraudzīt atkritumu šķirošanas procesu modernizētā šķirošanas līnijā, novērtēt to un izdarīt secinājumus, uzņēmumus „SpecATU” aicina visus interesentus apmeklēt šāda veida šķirošanas līniju, kas atrodas Madonā.

Brauciens notiks otrdien, 26.februārī, un tās organizētājs ir AS „DAUGAVPILS SPECIALIZĒTAIS AUTOTRANSPORTA UZŅĒMUMS”. Interesenti tiek aicināti pieteikties braucienam līdz 25.februāra plkst.10:00 pa tālr.65444540.

Pagājušās nedēļas beigās pilsētas Domes deputāti apmeklēja šķirošanas līniju Ruģeļos un daudzu deputātu attieksme krasi mainījās. Piemēram, opozīcijas deputātes Ludmila Smikova un Ināra Ostrovska, apskatot šķirošanas līniju, atzina, ka guva plašāku priekšstatu par tās darbību.

Atgādināsim, ka atkritumu šķirošanas līnija darbojas Ruģeļos jau 10 gadus. Tagad tiek plānots to modernizēt atbilstoši ES prasībām, saskaņā ar kurām 2020.gadā Latvijā varēs apglabāt tikai 30% atkritumu. Lai ievērotu minētās prasības, nepieciešams modernizēt esošo šķirošanas līniju. Modernizācijai nepieciešamie līdzekļi tiks piesaistīti no ES fondiem, kā arī uzņēmums plāno ņemt kredītu. Šķirošanas līnijas modernizācija ļaus nepaaugstināt esošo tarifu vai pat samazināt to.


 


Написать комментарий