A.Isakovs: Visas plaša mēroga sporta sacensības ir ieguldījums tūrisma attīstībā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka katrās brīvdienās Daugavpilī notiek dažādas sacensības, kuras bieži vien apmeklē simtiem sportistu ne tikai no Latvijas, bet arī no ārzemēm.

Tādējādi katrs plaša mēroga sporta pasākums ir ieguldījums pilsētas tūrisma attīstībā.

Piemēram, gaidāmajās brīvdienās Daugavpilī notiks dažas plaša mēroga sacensības. Olimpiskajā centrā pirmo reizi notiks Latvijas čempionāts peldēšanā, kurā piedalīsies ap 250 dalībnieku no visas Latvijas. Paralēli Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks viens no sacensību taekvondo posmiem, kurā piedalīsies ap 300 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Turkmenistānas un Somijas. Šīs sacensības parasti pulcina lielu skatītāju skaitu. Visdrīzāk, arī Latvijas kausa posms biljardā, kas norisināsies Daugavpilī 23.februārī, piesaistīs vairāku interesentu uzmanību.

„Visi neregulārie čempionāti, turnīri un festivāli piesaista mūsu pilsētā sportistus no dažādām valstīm. 22. un 23.februārī paredzētie divi pasākumi pulcēs Daugavpilī vairāk nekā pustūkstoti dalībnieku. Ne visas pilsētas dzīves jomas spēj piesaistīt Daugavpilī tik lielu viesu skaitu, kuri, izņemot dalību sacensībās, apskata pilsētu, iegādājas suvenīrus, apmeklē dažādas iestādes. Sporta pārvalde plāno izstrādāt suvenīru-talismanu, kurš atgādinātu viesiem par Daugavpili un, iespējams, pamudinātu apmeklēt to vēlreiz”, - pastāstīja A.Isakovs.

Jāatzīmē, ka arī mūsu sportisti bieži vien piedalās sacensībās ārpus Daugavpils un popularizē pilsētas vārdu. Piemēram, vasarā liels skaits jauno sportistu aizstāvēs savas pilsētas godu Jauniešu olimpiādē Ventspilī un Liepājā.
   
Atgādināsim, ka šogad Daugavpilī norisināsies ne tikai tradicionālas, bet arī vismaz 10 jaunas plaša mēroga sacensības, kuras pulcēs lielu sportistu skaitu. Pasākumu saraksts atrodams Sporta pārvaldes mājas lapā.
 


Написать комментарий

Visu cieņu Daugavpilij! Apsveicami, ka kāds to beidzot ir pateicis un sapratis - sports veicina tūrismu, jo sportisti nakšņo viesnīcās, ēd kafejnīcās, apskata pilsētu.

Vēlos uzteikt arī Skrien Latvija skriešanas seriāla, Nordea Rīgas maratona rīkotājus, jo šo sacensību laikā 8 pilsētas Latvijā apmeklē ievērojams dalībnieku skaits (arī no ārzemēm), no kuriem katrs vismaz dažus atstāj vietējos uzņēmumos.