Zinātnieki atzina, ka Marss ir piemērots baktērijām

foto: lu.lv
foto: lu.lv

Uz Marsa potenciāli var dzīvot: uz Zemes baktērijas dzīvo un vairojas vietās, kuras pēc apstākļiem ir sliktākas nekā uz Marsa, ziņo portāls www.mr7.ru.

Tā baktērijas kolonizēja Antarktīdu, kur šķidrā ūdens praktiski nav, bet uz Marsa ūdens varbūt. Bioķīmiķi paredz, ka tagad uz Marsa jāmeklē sāļu uzkrājumu, jo blakus tam tad varēs rast arī ūdeni un baktērijas.

Uz Marsa potenciāli var dzīvot: uz Zemes baktērijas dzīvo un vairojas vietās, kuras varbūt pēc apstākļiem ir sliktākas nekā uz Marsa pie tāda secinājuma nāca zinātniskās konferences dalībnieki, konference notika Kalifornijas Universitātē Losandželosā februāra sākumā.
Grupas vadītājs, kurš strādā ar HiRISE, norāda, ka uz Marsa salīdzinājumā ar Antarktīdu šķidrais ūdens varbūt arī šodien, jo uzskata, ka uz Marsa ūdens bija tikai tālajā pagātnē. Uz kalnu ielejām pavasarī un vasarā parādās tumšas svītras, tie varētu būt sāļie avoti. Zinātnieki uzskata, ka sāļi savāc mitrumu no atmosfēras. Tieši tāpēc zinātnieki tagad meklē uz Marsa sāli, jo tas ļaus atrast atbildi uz jautājumu vai uz Marsa bija dzīvība.

Iepriekšējās misijas zinātniekiem parādīja, ka uz Marsa dzīvība varēja būt. Aparāts „Viking”, kurš bija laists 1970.gadā parādīja, ka uz Marsa grunts sasilst, visas organiskās pēdas sasilšanas gadījumā pazūd.


Темы: , , , ,
Написать комментарий