Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai Latgalē uzsākti divi kriminālprocesi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvalde (LRP) informē, ka tāpat kā visā valstī, arī Latgales reģionā policija cīnās ar korupciju, veicot gan profilaktiskus, gan operatīvus pasākumus.

Divu dienu laikā LRP uzsākusi divus kriminālprocesus par kukuļa došanu valsts amatpersonai.

25.februārī Rēzeknes novada Maltas pagastā par pieļaujamā braukšanas ātruma pārsniegšanu ticis apturēts 1945.gadā dzimis autovadītājs, kurš policijas amatpersonai piedāvājis naudas līdzekļus, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas par pieļaujamā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Analoģisks kukuļdošanas gadījums fiksēts dienu vēlāk, t.i. vakar, 26.februārī, Rēzeknes pilsētā, kur 1986.gadā dzimis autovadītājs piedāvājis kukuli policijas darbiniekam, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā.

Abi kriminālprocesi uzsākti pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas - par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs. Par šādu likumpārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.


Написать комментарий