M.Isupova: Pieņemtie grozījumi, visdrīzāk, neļaus palielināt uz ledus vai baseinā notiekošo mācību stundu skaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja portālam Gorod.lv, ka ierosinājums atļaut pilsētas skolēniem sporta mācību stundu laikā bezmaksas apmeklēt Sporta pārvaldes iestādes, piemēram, Ledus halli un sporta kompleksa „Celtnieks” baseinu, bija Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes iniciatīva.

Tomēr, pēc M.Isupovas vārdiem, nav runas par papildus mācību stundām uz ledus vai baseinā.

Šā gada 28.februārī Daugavpils pilsētas domē tika apstiprināts lēmums koriģēt pašvaldības saistošos noteikumus, pateicoties kuriem tiks sakārtots process, saskaņā ar kuru sporta skolas audzēkņi izmantos Sporta pārvaldes kopmītnes, kā arī pilsētas skolas varēs bezmaksas organizēt sporta nodarbības pilsētas baseinos, Ledus hallē un citās pilsētas sporta bāzēs.

M.Isupova paskaidroja, ka Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde un Sporta pārvalde noslēgušas līgumus, kuri paredz, ka sporta skolas audzēkņi var izmantot skolu sporta zāles, tāpēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde uzskata, ka arī skolēni var bezmaksas izmantot Sporta pārvaldes sporta bāzes.

M.Isupova atzīmēja, ka pirms tam Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde pārskaitīja līdzekļus Sporta pārvaldei par programmas ietvaros paredzētajām peldēšanas nodarbībām, kā rezultātā no pilsētas budžeta tika maksāts PVN 21% apmērā. Šobrīd nodokli nevajadzēs maksāt, katra struktūra savā budžetā paredzēs nepieciešamus papildu līdzekļus, kuri tiks izmantoti elektrības un komunālo pakalpojumu apmaksai.

Spriežot pēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas paskaidrojumiem, jaunā kārtība, kura teorētiski paredz skolēnu iespēju paplašināšanu sporta bāžu izmantošanā, esošo situāciju būtiski nemainīs. M.Isupova paziņoja, ka pašvaldībā esot izstrādāta skolēniem domātā peldēšanas nodarbību programma, kura tiek īstenota. Tāpat daļa skolēnu sporta nodarbības pavada Ledus hallē, kura, kā zināms, vienmēr tiek izmantota.


Написать комментарий