ES projekta ietvaros Vienības namā tiks ierīkota ventilācijas sistēma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latviešu kultūras centra 2011.gadā aizsāktā ES projekta „Daugavpils un Vitebska: kultūras sadarbības veicināšana” ietvaros Latviešu kultūras centra (Vienības nama) 3. un 4.stāvā tiks ierīkota jauna ventilācijas sistēma.

LKC direktore Regīna Osmane pastāstīja portālam Gorod.lv, ka minētie darbi tiks veikti, pateicoties līdzekļiem, kas bija paredzēti 4.stāva un Baltās zāles renovācijai un tika ietaupīti iepirkuma rezultātā. Telpu remontdarbi jau pabeigti, Eirokomisija atļāvusi izmantot šos līdzekļus papilddarbu veikšanai, kuri būs noslēdzošie un to ietvaros 3. un 4.stāvā tiks ierīkota ventilācijas sistēma.

R.Osmane pastāstīja, ka pērn remontdarbu laikā tika ņemts vērā projektētāja padoms un uzsākti sagatavošanas darbi – aprīkotas ventilācijas šahtas, pateicoties kurām bēniņos tiks iekārtotas telpas nepieciešamā aprīkojuma uzstādīšanai, kas nodrošinās sistēmas darbu.

Darbu veikšanai nepieciešamā precīza summa būs zināma pēc iepirkuma beigām, tomēr LKC direktore uzskata, ka ar projekta ietvaros ietaupītiem līdzekļiem vajadzētu pietikt.

Vienības namā darbojas dabīgā ventilācija, tomēr 4.stāvā esošajās klasēs, kuras atrodas saulainajā pusē, parasti esot ļoti smacīgi, tāpat kā Mazajā zālē. Ventilācijas sistēmas ierīkošana palīdzēs atrisināt šo problēmu.

Minētā projekta ietvaros tika veikti dažādu telpu remontdarbi, kā arī rīkoti vairāki pasākumi, aprīlī notiks meistarklases, bet projekta noslēgumā tiks organizēti Līgo svētki Stropu estrādē.
 


Написать комментарий