A.Zdanovskis: Šajā sezonā Daugavpils slimnīcā nav mirušo no gripas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā pastāstīja Gorod.lv Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis, Aivars Zdanosvskis, šajā sezonā Daugavpilī nebija reģistrēti nāves gadījumi saistībā ar gripu.

A. Zdanovskis paskaidroja, ka dažos gadījumos bija aizdomas, ka nāves cēlonis ir gripa, toties ekspertīzes rezultāti to neapstiprināja.
Kopumā šajā sezonā saslimšana ar gripu bija daudz smagākā formā salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu. Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs atzina, ka neskatoties uz to, ka daži saslimšanas gadījumi bija ļoti nopietni cilvēkus izdevās glābt, neskatoties uz to, ka bija patērēti lieli finansiālie līdzekļi. A.Zdanovkis paskaidroja, ka cilvēka dzīvība ir dārgāka par jebkuru naudas summu.

Atzīmēsim, ka saskaņā ar Latvijas Infektoloģijas centra sniegto informāciju pagājušajā nedēļā bija reģistrēti 380 saslimšanas gadījumi. Sniegtie dati liecina, ka saslimšanas gadījumu skaits ir samazinājies par 18% un sastāda 370,3 saslimšanas gadījumu uz 100 000 iedzīvotājiem.

Epidemioloģi ziņo, ka saslimšanas risks joprojām ir augsts, tāpēc cilvēkiem jāievēro profilakses pasākumi.

Lielākais saslimšanas gadījumu skaits pagājušajā nedēļā bija fiksēts Liepājā un Jelgavā. Paaugstinājās saslimšanas gadījumu skaits Gulbenē, Jūrmalā, Rēzeknē un Ventspilī. Daugavpilī saslimšanas gadījumu skaits samazinājās.

Pagājušās nedēļas laikā samazinājās arī hospitalizēto personu skaits, un pacientu skaits, kuriem radās sarežģījumi pēc slimības. 11 slimnīcas ir iesniegušas informāciju par 139 hospitalizētajiem pacientiem ar gripu un 70 ir konstatēta pneimonija, ko izraisīja gripa.


Написать комментарий