Projekta idejām piešķīra finansējumu

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Trešdien, 6. martā, Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes speciālisti piedalījās Koordinācijas padomes sēdē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kur notika sešu Rēzeknes pilsētas pašvaldības ēku siltināšanas un renovācijas projekta idejas saskaņošana.

Projekta ideja tika atbalstīta, un Rēzeknes pilsētas domei tika piešķirts finansējums 1 305 937 latu apmērā.

Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadītājs informē, ka projekta ietvaros ir paredzēts veikt renovāciju sekojošās pilsētas iestādēs: PII „Māriņa”, PII „Bitīte”, PII „Zvaniņš”, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijā, Rēzeknes 2.vidusskolā (piebūvē) un Kultūrizglītības centrā (Atbrīvošanas aleja 97). Projekta mērķis ir kultūras un izglītības  infrastruktūras attīstība un iestāžu modernizācija. Šī projekta īstenošana veicinās pievilcīgu dzīves vides standartu nodrošināšanu, cels pilsētas konkurētspēju un tādējādi veicinās Rēzeknes kā nacionālās nozīmes centra izaugsmi.

Projekta ietvaros plānots veikt ēku renovāciju kompleksā ar energoefektivitātes pasākumiem: tiks siltinātas norobežojošās konstrukcijas un cokoli, tiks veikta apkures un ventilācijas sistēmu renovācija, jumtu segumu izveide, stikla bloku un ārdurvju nomaiņa, ēku apmaļu betonēšana. Ir paredzēts uzstādīt arī vakuuma saules kolektorus. Rezultātā samazināsies enerģijas patēriņš, uzlabosies pašvaldības sniegto publisko pakalpojumu kvalitāte, kā arī tiks radīta komfortablākā pilsētvide. ”Jau tagad ir izstrādāti un apstiprināti tehniskie projekti, apstiprināta arī iepirkuma dokumentācija,”  informē A.Stecs.


Написать комментарий