Kompensācijas summa, ko pieprasa Daugavpils dome no „Svente Holdings” pieaugs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē, kur bija apspriests jautājums par divu kredītu ņemšanu skolas renovācijas darbu pabeigšanai apsprieda arī jautājumu par firmu, kura veica skolu rekonstrukcijas darbus pirmajā etapā.

Atgādinām, ka gadu atpakaļ pašvaldība pēc vairākām pārrunām nolēma lauzt līgumu ar „Svente Holdings” firmu, jo renovācijas darbi nebija veikti paredzētajos termiņos, pēc tā firma iesniedza prasību tiesā par to, ka līgums bija lauzts nelikumīgi. Dome iesniedza pretprasību un pieprasīja atlīdzināt zaudējumus, kuri radās sakarā ar termiņa neievērošanu.

Pagājušā gada vasarā palika zināms, ka „Svente Holdings” iesniedza tiesā prasību par tiesas aizsardzības procesu no kreditoriem, lai izvairīties no maksātnespējas, kura radās no tā, ka nebija izpildītas parādsaistības pret kreditoriem.

Skaidrojot tagadējo situāciju, Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis atzīmēja, ka balstoties uz pašvaldības iesniegto sūdzību tiesībsargājošās instancēs, bija ierosināts kriminālprocess. Pašvaldība ir atzīta kā cietusī puse, kriminālprocess vēl nav pabeigts, tāpēc nav zināms saņems pašvaldība kompensāciju vai nē un nav arī zināmi kompensācijas apmēri.

Uz doto brīdi pēc inventarizācijas materiāliem zaudējumu atlīdzības kompensācijas summa ir 350 tūkstoši lati. A. Kursītis atzīmēja, ka visdrīzāk Dome iesniegs papildus prasību, kompensācijas summa pagaidām nav zināma, jo speciālisti veic zaudējumu aprēķinu.


Написать комментарий