Sievietēm veltīti pasākumi 8. martā Rēzeknē

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

8. martā – Starptautiskajā sieviešu dienā Rēzeknē visas sievietes – gan meitenes un jaunkundzes, gan dāmas un kundzes ar vai bez pavadoņiem, ikviena ir aicināta sevi palutināt ar skaitu mūziku, patīkamām izjūtām un jaunām zināšanām, apmeklējot vairākus pasākumus, kas veltīti tieši sievietēm, informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Gada sieviete Rēzeknē 2012

Tradicionāli jau sesto gadu pēc kārtas 8. martā pirms koncerta plkst. 19.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) koncerta laikā tiks apbalvota „Gada sieviete Rēzeknē 2012”.

Konkursa mērķis ir popularizēt Rēzeknē dzīvojošās sievietes, kuras pēdējā gada laikā ir veikušas ko sabiedriski nozīmīgu pilsētā, popularizēt sieviešu uzņēmību un izstāstīt citiem par savas pilsētas labajiem piemēriem. Kā atzīst konkursa organizētāji – uzņēmīgo sieviešu kluba „SENTIO” valdes priekšsēdētāja Inese Haite, konkurss netiešā veidā vairo pozitīvo, jo ļauj meklēt un ieraudzīt gan aktīvu un uzņēmīgu sieviešu paveikto gada laikā, gan vispārcilvēciskās dzīves vērtības.

Šogad konkursam pieteiktas 9 rēzeknietes, kuras tās ir, uzzināsiet apbalvošanā. Galvenajā balvā 3 pretendentes saņems tēlnieka Ivo Folkmaņa veidotās statuetes, bet ikviena ir pelnījusi mūsu katra sirsnību, mīlestību un patiesus aplausus.

3813 ml emociju, 4 kg izjūtu

8. marta pēcpusdienā plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) divas mākslinieces Inga Onževa un Anastasija Bikova aicina izstādē „3813 ml emociju, 4 kg izjūtu” atrast atbildes uz mūžīgo jautājumu: „Kas ir sievišķība?”. Kādā veidā un vai vispār ir iespējams izmērīt emocijas un izjūtas?

Mākslinieces piedāvā ielūkoties katrai sievietei sevī dziļāk un mākslas darbos (gleznās un rotās) apjaust sievietes emociju un izjūtu daudzveidību, pārsteidzošo mainību krāsās un noskaņojumos.

Pavasaris atver sievietē jaunus enerģijas avotus un šī diena ir īstais laiks, lai ikviena sieviete apkārtējos pārsteigtu arī ārēji – nāciet uz izstādes atklāšanu, iedvesmojieties no mākslas darbiem un uzdrošinieties pārvērsties!

Ieeja uz izstādes atklāšanu brīva.

Vai tu zini, kas ir skaistuma miegs?

Tikai un vienīgi 8. martā plkst. 17.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) daiļā dzimuma pārstāves varēs ieskatīties 20. gs. 30. gadu skaistumkopšanas vēsturē un uzzināt, kādus priekšmetus agrāk lietoja skaistumkopšanā, kādas toreiz bija kosmetoloģijas tendences un skaistuma saglabāšanas ieteikumi. Pēc dažādu atziņu atklājumiem, būs arī sievišķīgo gudrību konkurss, ko atbalsta „Oriflame” un dāmas varēs iegūt arī pārsteiguma balvas. Viens no skaistuma saglabāšanas ieteikumiem ir gulēt skaistuma miegu, bet „Vai tu zini, kas ir skaistuma miegs?” Atnāc uz muzeju un uzzini!

Ieeja brīva.

Koncerts pavasara noskaņās

8. martā plkst. 18.00 Nacionālo biedrību Kultūras namā (Latgales ielā 54) vairākas Rēzeknes jauniešu grupas (Niaggara, Dynamic hit u.c.) vienosies koncertā „Pavasara noskaņa”, ļaujot katrai sievietei sajusties īpašai un neatkārtojamai, jo pārsteigumus vīrieši garantē!
Ieeja Ls 1.00

SIEVIETE.MĪLESTĪBA.DEJA. Koncerts

8.martā plkst. 19.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) deju kopa „Dziga” tradicionāli jau vairākus gadus pēc kārtas tieši Sieviešu dienā aicina mūzikas un dejas cienītājus uz lustīgu koncertu. Dzigošana būs dubultpriecīga, jo „Dziga” un biedrība „ESTO” ir saņēmuši VKKF atbalstu dalībai ETF Luksemburgā.

Šogad koncertā piedalīsies ne vien Rēzeknes pilsētas KN deju kopa „Dziga” (jauniešu un vidējās paaudzes sastāvi), kapela „Dziga” un bērnu deju kolektīvs „Dziguči”, bet piepulcēsies arī kaimiņi – Varakļānu senioru deju kolektīvs „Varavīksne” un Varakļānu vidējās paaudzes deju kolektīvs.

Ieeja brīva
Sievietes, ļaujieties svētkiem un izbaudiet mūziku, smaidus un pārsteigumus!


Темы: , , , ,
Написать комментарий