Sievietēm Daugavpilī Starptautiskajā sieviešu dienā piedāvā nospēlēt hokeju, aiziet uz koncertu un nodejot „bugi – vugi”

Vairāk nekā 100 gadus atpakaļ 8.martā tūkstošiem sieviešu Ņujorkas ielās nāca ar lozungiem par tiesību vienlīdzību un diez vai tad sievietēm nāca doma, ka 8.marts būs svētki, kuri tā iepatiksies postsociālisma valstīs.

8.marts jau sen ir atzīta kā svētku diena, kad brīnišķīgākā cilvēces puse saņem šajā dienā apsveikumus, dāvanas, puķes un atzīšanos mīlestībā.

Jau ceturto gadu pēc kārtas par godu 8.martam hokeja klubs „Latgale” Ledus hallē novada neparastu hokeja spēli. Katru gadu spēles organizatori cenšas, lai spēles norise būtu aizraujoša un interesanta, un piedalītos spēlē pēc iespējas vairāk sieviešu no Daugavpils. Piemēram pagājušajā gadā spēlē piedalījās 40 sievietes no Daugavpils, jaunākai bija 14 gadi, bet vecākām – 40 gadi.
Svinīgā spēle notiks piektdien, 8.martā 18.00. Ieeja ir bezmaksas.

Šajā svētku dienā Daugavpils Kultūras pilī 18.00 sāksies koncerts. Tie kuri vēlās ir aicināti uz šo pasākumu, koncertā piedalīsies brāļi Auzāni un „Slavenais Jersikas orķestris”, dziedātājs no Krievijas Jevgēņijs Gors un grupa UNITE IT. Koncerta sākums plkst. 18.00.

Jauniešu centrā (Varšavas 45) 18.00 sāksies pasākums, kurš ir veltīts Starptautiskajai sieviešu dienai. Visi tiek aicināti uz šo pasākumu, lai novērtēt austrumu cīņas mākslu, nodejot „bugi – vugi” un džezu un pievienoties pie zumba dejotājiem.
Daugavpils teātris rādīs Raimonda Paula mūziklu „Dāmu paradīze”. Sākums 18.30.

Pret šiem svētkiem var attiekties dažādi, bet ignorēt tos ir ļoti grūti. Ir ļoti jauki, ka Klāra Cetkina šo dienu pasludināja kā Starptautisko sieviešu dienu.

Portāla Gorod.lv redakcija novēl visām Daugavpils novada un Latgales sievietēm, kā arī visām sievietēm valstī skaistumu, mīlestību, kvēlāko sapņu piepildīšanos un veiksmi! Lai blakus vienmēr ir uzticami un mīloši vīrieši, paklausīgi bērni, saprotoši radi un īstie draugi!


Написать комментарий