Iespēja pasē ierakstīt tēvvārdu nav populāra Daugavpils iedzīvotāju vidū

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Administratīvā rajona tiesa nonāca pie secinājuma, ka no 2012.gada decembra Latvijas pasēs var ierakstīt latīņu valodā ne tikai vārda un uzvārda oriģinālformu, bet arī tēvvārdu.

Ar jautājumu par to, vai šāda iespēja ir populāra Daugavpils iedzīvotāju vidū, korespondents Gorod.lv vērsās pie Daugavpils nodaļas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītāja vietnieka Helēnas Gribustes.

Kā noskaidrojās, Daugavpilī iespēja pasē ierakstīt tēvvārdu pavisam nav populāra, precīzāk, šo iespēju uz doto brīdi nav izmantojis neviens pilsētas iedzīvotājs.

Sakarā ar to, rodas jautājums par to, cik aktīvi pilsētnieki izmantos citu iespēju, kura stāsies spēkā šī gada 1.aprīlī – iespēja savās pasēs norādīt savu tautību.

Daugavpils nodaļas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītāja vietniecei ir grūti prognozēt, kaut gan aptauja, kas norisinājās portālā Gorod.lv pagājušā gada beigās parādīja, ka vairums aptaujāto (33%) neturēs noslēpumus un ļaus veikt ierakstu par savu tautību. Nedaudz mazāk respondentiem, 32% jau ir personas apliecinošā dokumentā atzīme par piederību konkrētai tautībai. Pie tam 24% aptaujas dalībnieku kategoriski atteicās atklāt savu tautību, 7% vēl nav nolēmuši, kā viņi rīkosies šādā situācijā, bet 2% nav izlēmuši par konkrētas tautības izvēli.


Написать комментарий