37% aptaujāto portālā Gorod.lv nevarēja konkrēti izteikt savu attieksmi pret ubagiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

37% aptaujāto portālā Gorod.lv nevarēja konkrēti izteikt savu attieksmi pret ubagiem, kuri lūdz žēlastības dāvanas sabiedriskajā vietā.

5% aptaujāto atzīmēja, ka ubagi varētu atrast darbu un neprasīt dāvinājumus. 15% respondentu uzskata, ka tādiem cilvēkiem jāpalīdz sociālajiem dienestiem. Uz trim atbilžu variantiem pa 13% respondentu atbildēja sekojoši: cilvēki iekļuva tādā situācija ne savas vainas dēļ un viņiem jāpalīdz; ubagi nevienam netraucē un tie nav bīstami; daži no viņiem labi pelna tādā veidā.

Atgādinām, ka Daugavpils pašvaldībā nav noteikumu, kuri paredzētu atbildību par ubagošanu sabiedriskajās vietās. Pašvaldības policija var saukt pie atbildības tikai par dažiem pārkāpumiem, kuri saistīti ar ubagošanu, tas ir, ja persona uzmācās ar ubagošanu un zīlēšanas pakalpojumiem.

Policijā atzīmē, ka problēma slēpjas instances tiesību sfērā, kura nodarbojas ar sociālajiem jautājumiem, jo šai sabiedrības grupai nepieciešama sociālā palīdzība un rehabilitācija, atzīmē pašvaldības policijā.

Piemēram, Rīgā ir plaša pieredze šajā jomā. Galvaspilsētā ir pieņemti noteikumi (Nr.80 2007.gads 19.jūnijs), kuri paredz atbildību par ubagošanu sabiedriskajās vietās. Tādā veidā Rīgas policijā ir izveidota normatīvā bāze, lai uzlabotu darba efektivitāti, Daugavpilī pagaidām tāda nav.


Темы: , , , ,
Написать комментарий