Ir noteikti Daugavpils Universitātes Gada balvas – 2012 nominanti zinātnes nozarē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau nākamajā nedēļā, otrdien, 12.martā, Daugavpils Universitātē norosināsies tradicionālā ceremonija Gada balvas – 2012 pasniegšana.

Vēl divas balvas „Gada balva zinātnē” un „Balva jaunajiem zinātniekiem” tiek pasniegta ceturto gadu pēc kārtas cienīgākajiem Daugavpils Universitātes zinātniekiem par sasniegumiem eksaktās zinātnēs, matemātikā, humanitārajās, sociālajās un inženierzinātnēs. Šogad ar universitātes darbinieku lēmumu „Gada balvu zinātnē” saņems habilitētā filoloģijas doktore, profesore Zaiga Ikere un asociētais profesors fizikas doktors Edmunds Tamanis.

„Gada balva jaunajiem zinātniekiem” ar Senāta sēdes lēmumu tika piešķirta Rudītei Rinķevičai par pētījumu bērnu literatūras jomā un vadošajam pētniekam, Maksimam Balalaikinam par veiksmīgu pētījumu koleopteroloģijas un biosistemātikas jomā.

Kā pastāstīja portālam Gorod.lv DU mārketinga direktors Jānis Kudiņš, apbalvošana ar Gesperidas āboliem notiks septiņās nominācijās. Tiks izvēlēti: labākais students, pasniedzējs, labākais sasniegums, mācībspēks, mecenāts un struktūrvienība, bet pēdējo nomināciju, kuru pagaidām tur noslēpumā, noteiks paši balsošanas dalībnieki.

Šogad uz Gada balvu DU bija iesniegtas apmēram 50 anketas ar nominantiem. Ik gadu balvu pasniegšanas ceremonija ir padota kādai noteiktai tematikai, un šoreiz tematika ir paradīze.

Svinīgā ceremonija „DU Gada balva-2012” notiks 12.martā, plkst.18.00 Daugavpils teātrī.

Tajā tiek apbalvoti studenti, DU darbinieki un draugi, kas gada laikā nesa zināmu ieguldījumu universitātes attīstībā un tā popularizācijā. Šogad pasākums norisināsies jau piekto reizi.

No pirmdienas, 11.februāra, studenti, DU pedagogi un strādnieki varēs izvirzīt savas kandidatūras šīs balvas saņemšanai. Lai to īstenotu, 25.februārī ir nepieciešams aizpildīt anketu, kurā ir jāieraksta pretendenta vārdu, uzvārdu, nomināciju, kurā viņam ir jāuzvar un nopelniem, par kuriem viņam ir nepieciešams piešķirt DU Gada balvu. Nomināciju uzvarētāji tiks izvēlēti izrietot no aizpildītām anketām.

Pēc DU mārketinga direktora Jāņa Kudiņa vārdiem, šoreiz atkal izvēlēsies labākos septiņās nominācijās – tiks noteikti vislabākais gada students un pasniedzējs, sasniegums, mācībspēks, mecenāts un struktūrvienība. Pēdējo, septīto nomināciju tāpat kā pagājušā gadā noteiks paši balsojuma dalībnieki.

Katru reizi apbalvošanas ceremonija ir padota kādai noteiktai tematikai, un šoreiz tematika ir paradīze. Svinīgā ceremonija „DU Gada balva-2012” notiks 12.martā, plkst.18.00 Daugavpils teātrī.

Pagājušā gadā Gada balvas saņemšanai bija iesniegtas ap 60 anketām. Atlases rezultātā nomināciju uzvarētāji, izņemot pateicības saņēma arī zelta Gesperida ābolus, kas simbolizē ne tikai zināšanu augli, bet arī mūžīgas jaunības dāvājumu tā īpašniekam.


Написать комментарий