Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem piedāvā apspriest jauno izglītības attīstības koncepciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušā gada novembrī Daugavpils izglītības pārvaldē bija izveidota darba grupa, kuras uzdevums bija izstrādāt jauno izglītības koncepciju pamatskolām laika periodā no 2013.-2017.gadam.

Daugavpils pilsētas izglītības sistēma bija izveidota pagājušā gadsimta 70.-jos gados. Pašlaik sociāli – ekonomisko problēmu dēļ ir izveidojušās vairākas problēmas: sākot no būtiskā bērna skaita samazinājuma un beidzot ar sabiedrības imigrāciju un novecošanu.
Dažu mēnešu laikā darba grupa tikās ar skolu direktoriem, vecākiem, skolēniem, DU pasniedzējiem, vietējo masu saziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai apspriest koncepcijā iekļautos jautājumus. Aptaujā piedalījās 700 Daugavpils pedagoģi.

Koncepcijas pamatā ir iegūtās informācijas analīze, šī informācija ne tikai palīdzēs izstrādāt darbības plānu uz nākamajiem četriem gadiem, bet arī ļaus izstrādāt ilgtspējīgu koncepciju Daugavpils mācību iestādēm, jo tā skar pirmskolas, speciālo un augstāko izglītību.

Neskatoties uz to, ka šo dokumentu publiski apspriest nevar, tomēr koncepciju varēs apspriest publiski, tāpēc līdz 20.martam visi, kuri vēlās elektroniski varēs nosūtīt savus priekšlikumus pēc adreses izglitiba@daugavpils.lv vai pēc pasta adreses: Izglītības pārvalde, Saules iela 7, Daugavpils, LV – 5401.

Saskaņā ar mūsdienu tendencēm, skolām jābūt ne tikai mācību iestādēm, bet arī pakalpojumu sniedzējam, tas nozīmē, ka jānodrošina skolēnu atpūtu, jāizveido interešu klubus un centrus, jāveido sporta laukumi.

Izveidotajā dokumentā liela uzmanība tiek veltīta emocionālajām problēmām, tādām kā psiholoģiskā komforta izveide skolēniem, pedagogiem, vecākiem. Jāveido viņu sadarbību drošības un veselības aprūpes jautājumos.

Ir jāatzīmē tas, ka šis dokuments būs iesniegts pilsētas domes apstiprināšanai un noteiks kopējo pilsētas mācību iestāžu attīstības plānu. Izglītības pārvaldē cer, ka pilsētas iedzīvotāji aktīvi iesaistīsies šī jautājuma apspriedē, jo tas skar mūsu nākotni.

Ar pilno dokumenta tekstu var iepazīties šeit.

 


Написать комментарий