Daugavpils novada Kultūras centrā notiks kvalifikācijas paaugstināšanas kursi kultūras darbiniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv Mācību un informācijas centra vadītāja Terēzija Ūbele pastāstīja, ka 14.-15. un 20.-21.martā notiks kvalifikācijas paaugstināšanas kursi kultūras darbiniekiem „Pasākuma scenārija izstrāde un realizācija”.

Pēc T. Ūbeles teiktā savu kvalifikāciju varēs paaugstināt 20 kultūras darbinieki no Daugavpils un tā novada, un ciemiņi no Krustpils, Jēkabpils un Aglonas novada. Ir jāatzīmē tas, ka kursus novadīs profesionālā pasākumu režisore no Latvijas Kultūras koledžas Anna Jansone.

T. Ūbele atzīmēja, ka kursu laikā darbinieki iegūs ne vien teorētisko materiālu par pasākumu žanru, formu un daudzveidību, bet arī mākslinieciskās iemaņas un dokumentālo materiālu izmantošanu, uzzinās par principu izvēli pasākumu rīkošanai, scenārija izstrādes gaitu, gūs praktiskas iemaņas, jo katrs kursu dalībnieks saņems mājas darbu, kur vajadzēs sagatavot kultūras pasākuma scenāriju. Pēc tam ir ieplānota scenāriju apspiešana un analīze, rezultātā kultūras darbinieki nostiprinās savas iegūtās zināšanas kursu laikā.
Mācību centra vadītāja atzīmēja, ka lielākai daļai darbinieku, kuri strādā šajā sfērā nav attiecīgās izglītības, tāpēc gūtās zināšanas kursos būs noderīgas, tas arī uzlabos pilsētas un novada iedzīvotāju kultūras dzīves kvalitāti.


Написать комментарий