Rēzeknes Dome piešķir līdzekļus tehnisko palīglīdzekļu bezmaksas pakalpojuma nodrošināšanai

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu piešķirt naudas līdzekļus 2000 latu apmērā tehnisko palīglīdzekļu bezmaksas pakalpojuma nodrošināšanai Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētām personām ar funkcionāliem dzirdes traucējumiem vai anatomiskiem defektiem, informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Kā informēja Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes vadītājs Gunārs Arbidāns, pagājušajā gadā Sociālās aprūpes pārvalde ir saņēmusi Latvijas nedzirdīgo savienības Surdotehniskās palīdzības centra iesniegumu ar lūgumu izvērtēt iespēju atbalstīt Rēzeknes pilsētā deklarētās personas ar funkcionāliem dzirdes traucējumiem vai anatomiskiem defektiem, kurām nepieciešams lietot tehnisko palīglīdzekli. Kā liecina SIA „Latvijas Nedzirdīgo savienība” Surdotehniskās palīdzības centra iesniegtā atskaite par 2012.gadā sniegtajiem pakalpojumiem, 2012.gadā tika apkalpots 1131 klients, tajā skaitā 260 klienti ir saņēmuši dzirdes aparātus. Tas viss liecina tikai par to, ka šis pakalpojums cilvēkiem ir vajadzīgs – nevis ierobežots, nepastāvīgs un tādējādi nekvalitatīvs, bet pastāvīgs un pieejams.


SIA „LNS Surdotehniskās palīdzības centrs” nodrošina personām tehniskos palīglīdzekļus bez maksas, ne tikai valsts piešķirtā finansējuma ietvaros, bet arī par biedrības „Latvijas Nedzirdīgo savienība” līdzekļiem, jo pieprasījums pēc tehnisko palīglīdzekļu pakalpojuma ir daudz lielāks nekā valsts šim mērķim paredzētais finansējums.

2000 latu ir piešķirti no 2013. gada Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes budžetā paredzētajiem naudas līdzekļiem.


Написать комментарий