Latkovskis pamet Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja amatu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) trešdienas vakarā paziņoja par atkāpšanos no Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja amata.

Savu rīcību politiķis pamatoja ar atsevišķu koalīcijas un opozīcijas komisijas deputātu ultimatīvu prasību viņam publiski paziņot vēl pirms Saeimas plenārsēdes savu balsojumu par likumprojektu "Grozījums likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām".

"Esmu ievēlēts Latvijas Republikas 11. Saeimā no Nacionālās apvienības (NA) saraksta. Tomēr līdz šim, vadot komisijas darbu, vienmēr esmu centies stāvēt pāri frakciju un partiju interesēm. Tas nav bijis viegli, tomēr uzskatu, ka esmu savu darbu darījis godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas, prioritāri domājot par Latvijas interesēm. Tāpēc atsevišķu koalīcijas un opozīcijas komisijas deputātu ultimatīvu prasību man publiski paziņot vēl pirms Saeimas plenārsēdes savu balsojumu par likumprojektu "Grozījums likumā Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", uzskatu par spiedienu un klaju neuzticības izteikšanu man kā komisijas vadītājam. Man tādas politiskās manipulācijas ir kategoriski nepieņemamas," teikts I. Latkovska izplatītajā paziņojumā.

Latkovskis aicināja Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja biedru un komisijas sekretāru tuvākajā laikā organizēt Sabiedrības komisijas priekšsēdētāja vēlēšanas.

Deputāts arī pavēstīja, ka viņš pats turpinās darbu sabiedrības saliedētības komisijā, lai īstenotu aizsāktās ieceres komisijas darba uzlabošanā un Latvijas sabiedrības saliedēšanā.


Написать комментарий