Rēzeknē notiks izstāde “Izglītība un Karjera 2013”

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Otrdien, 19. martā no plkst. 10.00 līdz 16.00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” (Krasta ielā 31) notiks profesionālās un augstākās izglītības iestāžu izstāde “Izglītība un Karjera 2013”, lai nodrošinātu reģiona jauniešiem visaptverošu informāciju par mācību iespējām, piemērotākās izglītības un darba tirgū pieprasītas profesijas izvēli, informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Dalībai izstādē pieteikušās 11 profesionālās un augstākās izglītības iestādes no visas Latvijas: Rēzeknes Augstskola, Daugavpils Universitāte, Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Banku Augstskola, Rīgas Aeronavigācijas institūts, RISEBA, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Austrumlatgales Profesionālā vidusskola, Malnavas koledža, Barkavas Profesionālā vidusskola, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūra un SEB banka.

Izstādē tiek gaidīti Latgales reģiona jaunieši, īpaši izlaiduma klašu skolēni, kuriem jau visai drīz jāpieņem lēmums par mācību iestādes un specialitātes izvēli.

Jau trešo gadu pēc kārtas šo pasākumu Rēzeknē rīko Uzņēmēju biedrība.

"Uzņemoties šāda pasākuma organizēšanu, darba devēji vēlas pievērst uzmanību sadarbībai ar izglītības iestādēm un kvalificētām izglītības programmām, kas ir būtisks pamats darba tirgus attīstībai un sociālekonomiskajai izaugsmei,” uzskata Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) sociālā dialoga koordinatore Latgales reģionā un Rēzeknes Uzņēmēju biedrības valdes locekle Skaidrīte Baltace.

Uzņēmēji pastāvīgi atbalsta dažāda veida iniciatīvas sadarbībā ar jauniešu organizācijām un izglītības iestādēm, piedalās Karjeras nedēļā, prakses vietu nodrošināšanā studējošajiem. Arī šogad pasākuma “Izglītība un Karjera” ietvaros notiks diskusija par ekonomiskās attīstības perspektīvām un eiro ieviešanu Latvijā un tikšanās ar Latvijas Bankas prezidenta vietnieku Andri Ruseli. Šīs diskusijas galvenā mērķauditorija ir Rēzeknes Augstskolas mācībspēki un studenti, kā arī izstādes dalībnieki, Latgales reģiona skolu ekonomikas skolotāji, uzņēmēji un citi interesenti. Diskusija notiks 19. martā plkst. 11.00 Rēzeknes Augstskolā (Atbrīvošanas alejā 90), tajā piedalīsies Latvijas Bankas un arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji, kas informēs par Eiropas Savienības finansējumu uzņēmējdarbībai nākamajā plānošanas periodā. Rēzeknes Augstskola nodrošinās šīs diskusijas tiešraidi mājas lapā www.ru.lv.

Izstādes “Izglītība un Karjera” atklāšana paredzēta plkst.10.00 un tajā ar muzikāliem un atraktīviem priekšnesumiem piedalīsies ARPC “Zeimuļs” kolektīvi – deju grupa “Sparkle”, vokāli instrumentālā grupa “Re:peat” un ģitāristu ansamblis.

Jau tradicionāli izstāde diplomdarbus un kursa darbus demonstrē Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Apģērbu dizaina izglītības programmas audzēkņi. Neparastu, košu un klasisku tērpu skate izstādē parasti tiek novērtēta ar īpašu atzinību. Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas priekšnesums izstādē plānots plkst.13.00.

Izstādes laikā apmeklētājus gaida konkursi un viktorīnas ar vērtīgām un atraktīvām balvām, skolu jauniešiem ir iespēja piedalīties komandu spēlē “Mana sapņu izglītības iestāde”, kurā jāveido muzikāli-teatrāls priekšnesums par izstādes dalībniekiem, cīnoties par galveno balvu – profesionālu fotosesiju klasei. Prezentāciju sākums ir plkst. 14.00, bet komandām iepriekš jāpiesakās, nosūtot pieteikumu uz e-pasta adresi reub@inbox.lv (pieteikuma veidlapa pieejama www.reub.lv). Konkursus vadīs ARPC “Zeimuļs” Jauniešu Atvērtā centrs JACis un iniciatīvu centra “Draugu centrs” jaunatnes darbinieki. Balvas konkursam gādā gan Uzņēmēju biedrība, gan izstādes dalībnieki un atbalstītāji.

Izstādes noslēgumā 19. martā (Jāzepa dienā) plkst. 17.00 izstādes dalībnieki un apmeklētāji tiek aicināti uz “Zeimuļa danču vakaru” kopā ar folkloras draugu kopu “Vīteri”. Ieeja bez maksas.

Izglītības iespēju izstāde “Izglītība un Karjera” ir nozīmīgā šāda veida izstāde Latgales reģionā, kas tradicionāli notiek ik pavasari, jauniešiem tā ir lieliska iespēja iegūt lietderīgu informāciju tepat Latgalē. Pagājušajā gadā izstādi apmeklējuši ap 800 jauniešu ne tikai no Rēzeknes, bet arī citiem Latgales novadiem.

Izstādi rīko Rēzeknes Uzņēmēju biedrība sadarbībā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”, Jauniešu atvērto centru JACis, Jaunatnes iniciatīvu centru “Draugu centrs”, Rēzeknes Augstskolu un Rēzeknes pilsētas un novada Izglītības pārvaldēm. Informāciju var skatīt Rēzeknes Uzņēmēju biedrības mājas lapā www.reub.lv. 


Написать комментарий