Andris Bērziņš turpina oficiālo vizīti Ukrainā

foto: mriya-tour.com
foto: mriya-tour.com

Piektdien Valsts prezidents Andris Bērziņš turpina divu dienu oficiālo vizīti Ukrainā, informē Prezidenta preses dienestā.

Piektdien Valsts prezidents vizīti turpinās, tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodmiru Ribaku un Ukrainas premjerministru Mikolu Azarovu, lai pārrunātu līgumiski tiesiskās bāzes paplašināšanas iespējas un sadarbību konkrētos ekonomiskajos jautājumos, piemēram, konteineru vilciena "Zubr" projektā.

Vēlāk Bērziņš apmeklēs Iļjičevskas un Odesas ostas, lai iepazītos ar to darbību un iespējām paplašināt kontaktus ar šīm ostām, veidojot vienotu transporta koridoru no Turcijas caur Ukrainu uz Latvijas ostām un Rietumeiropu.

Valsts prezidentu oficiālajā delegācijā vizītē pavada pieci ministri - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Delegācijā iekļauts arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baibas Vītoliņa, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Mākslas akadēmijas, Vidzemes Augstskolas un Rīgas Starptautiskās ekonomikas augstskolas vadība. Tāpat biznesa delegācijā iekļauti 49 Latvijas uzņēmēji, kuri pārstāv visplašāko darbības jomu spektru.


Написать комментарий