A.Kursītis: Darbinieki gatavo atbildes, novēršot VK konstatētos trūkumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par to, kas tiek darīts Daugavpils pilsētas domē, lai novērstu Valsts kontroles pārbaudes gaitā konstatētos trūkumus, Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka atbildīgie darbinieki gatavo atbildes, kuras jāiesniedz Valsts kontrolei.

A.Kursītis piebilda, ka pašvaldībai jāsniedz paskaidrojumi trim instancēm – Valsts kontrolei, Saeimas komisijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. „Materiāli tiek gatavoti, cilvēki strādā”, - paziņoja izpilddirektors.


Piebildīsim, ka saskaņā ar Valsts kontroles noteikto grafiku, pašvaldībai par trūkumu novēršanu jāziņo līdz 1.aprīlim un līdz 1.oktobrim. Rekomendāciju pamatdaļu jāizpilda un par to jāatskaitās līdz 1.oktobrim, bet līdz 1.aprīlim jāpaziņo par diviem punktiem: par to, kas tiek darīts, lai uzņēmuma „Sadzīves pakalpojumu kombināts” tarifā netiktu iekļauti nepamatoti izdevumi; par to, kas tiek darīts, lai nerastos nepamatoti izdevumi sakarā ar dienesta automašīnu izmatošanu.     

Drīz notiks vēl viena Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde, kurā tiek plānots uzaicināt Regulatora pārstāvjus, lai saņemtu pilnu informāciju. Pašvaldībai pagaidām nav zināms, vai šī sēde būs slēgta vai atklāta. 


Написать комментарий