Sinoptiķi brīvdienās Daugavpilī prognozē stipru snigšanu, spēcīgu vēju un sniegputeni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka marts ir pirmais pavasara mēnesis, Daugavpilī, tāpat kā pārējā valsts teritorijā, jau nedēļu saglabājas ziemīgi laikapstākļi.

Latvijas sinoptiķi prognozē, ka spēcīgs ciklons no Eiropas ietekmēs laikapstākļus Latgales reģionā, kā rezultātā gaidāma stipra snigšana un spēcīgs vējš. Iespējams, ka piektdienas, 15.marta, vakarā vējš brāzmās sasniegs 15-25 metrus sekundē. Gaisa temperatūra būs -3...-5 grādi dienā un -14...-18 grādi naktī.

Sestdien, 16.martā, Daugavpilī gaidāms spēcīgs vējš. Svētdien sinoptiķi sola mākoņainu laiku, gaisa temperatūra būs -4...-7 grādi dienā un -12...-14 grādi naktī. Saskaņā ar prognozēm visspēcīgākais vējš un sniegputenis gaidāms Krāslavā, Dagdā, Ludzā un Zilupē.

Neskatoties uz to, ka jaunās nedēļas sākumā Daugavpilī saglabāsies ziemīgi laikapstākļi, trešdien gaisa temperatūra būs -2...-4 grādi dienā un -10...-12 grādi naktī.

Jebkurā gadījumā meteorologi uzskata, ka martam neraksturīgi aukstu laiku nosaka tas, ka virs Atlantijas okeāna veidojas cikloni un anticikloni, siltas gaisa masas tiek bloķētas un valstī ieplūst aukstas gaisa masas no ziemeļiem un austrumiem.

Statistikas dati liecina, ka -20 grādu sals martā nav reta parādība: 2005.gadā astoņas naktis pēc kārtas gaisa temperatūra bija noslīdējusi līdz -22 grādiem, 2010.gadā – piecas naktis pēc kārtas tā bija noslīdējusi līdz -23 grādiem.

Sinoptiķi prognozē, ka siltāks laiks gaidāms līdz ar astronomiskā pavasara iestāšanos 21.martā.
 


Написать комментарий