Čavess apbedīts militārajā muzejā Karakasā

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Pēc pēdējā ceļojuma pa Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas ielām mūžībā aizgājušais prezidents Ugo Čavess apbedīts militārajā muzejā, vēsta ārvalstu mediji.

Čavesu pēdējā gaitā pavadījuši tūkstošiem cilvēku, kas bija sastājušies pilsētas ielu malās, pa kurām tika nestas Čavesa mirstīgās atliekas. Daudzi cilvēki bija tērpušies sarkanās drēbēs, kas bija Čavesa vadītās politiskās kustības krāsa.

Čavess, kas bija Venecuēlas premjers 14 gadus, no vēža mira pagājušajā nedēļā.

Paredzams, militārais muzejs no sestdienas tiks atvērts apmeklētājiem.

Jau vēstīts, ka Venecuēla piektdien noraidīja iespēju, ka Čavesa ķermenis tiks iebalzamēts.

Piektajā martā pēc ilgas cīņas ar vēzi 58 gadu vecumā mira Venecuēlas prezidents Ugo Čavess. Viņa valdības pārstāvji prezidenta slimošanas laikā pēc viņa pēdējās vēža operācijas Kubā pagājušā gada decembrī nesniedza plašu informāciju par Čavesa patieso veselības stāvokli un pat apgalvoja, ka prezidents var vadīt valsti no slimnīcas.

Galveni pretendenti uz prezidenta krēslu ir Čavesa sekotājs un pašreizējais viceprezidents Maduro un opozīcijas līderis Kapriless, kurš pagājušā gada oktobrī notikušajās vēlēšanās zaudēja Čavesam. Prezidenta vēlēšanas gaidāmas 14. aprīlī.

Bijušais gaisa desantnieks Čavess, kurš mira pēc divu gadu ilgas cīņas ar vēzi, par Venecuēlas prezidentu pirmo reizi ievēlēts 1998. gadā. 2012. gada oktobrī viņš atkal uzvarēja vēlēšanās par nākamo sešu gadu prezidentūras termiņu. Čavesa valdība ir īstenojusi vairākas sociālās programmas, to skaitā veselības un izglītības pakalpojumu pieejamību visiem iedzīvotājiem. Tomēr ar naftu bagātajā valstī nabadzība joprojām ir liela problēma. Valdīšanas laikā Čavess iemantoja gan trūcīgo iedzīvotāju mīlestību, gan bagāto un uzņēmēju naidu.


Написать комментарий