Žanna Kulakova: mēs esam optimistiski noskaņoti Daugavpils lidlauka izveidošanai un ejam attīstības ceļu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka piesaistīt ES līdzekļus lidlauka izveidošanai Daugavpilī neizdosies, Daugavpils pilsētas dome turpina strādāt pie šī projekta. Par to portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Ir zināms, ka projekta izstrādāšanas laikā bija izstrādāti četri attīstības modeļi: ES fondu līdzekļu piesaistīšana, valsts finansējums, investoru iesaistīšana un jāattīsta sadarbošanos šajā projektā.

Ž. Kulakova apgalvo, ka pēdējais modelis diez vai būs pieejams, bet pirmie divi modeļi jau ir realizēti. „Pašvaldība ir izmantojusi visus resursus, iesaistot speciālistus no Satiksmes ministrijas un Vides un reģionālās attīstības ministrijas, kuri brauca kopā ar mums uz Briseli. Mums divas reizes vēra ciet fondus, jo ES noteikumos nav norādīts punkts, kurš atbalstītu reģionālo attīstību tieši lidlauka izveidošanai. Diemžēl mūsu projekts nebūs iekļauts 2014.-2020.gada izdalītajos līdzekļos reģionālai attīstībai.

Ļoti aktīvi mēs centāmies piesaistīt valsts finansējumu šī projekta realizācija, bija iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un tehniskie raksturojumi, bet 2013.gada budžetā šo projektu neieskaitīja. Tāpēc uz doto brīdi palika pēdējais modelis, kurš paredz investoru iesaistīšanu, šeit mēs redzam pozitīvu perspektīvi, jo interese pret mūsu lidlauku aug,” pastāstīja Žanna Kulakova.

Tuvākajā Finanšu komitejas sēdē, kura notiks ceturtdien, 21.martā, būs izskatīts jautājums par lidlauka izveidošanas finansējumu un investora piesaistīšanas iespējām. Pašlaik ir investori, tāpēc būs rīkots konkurss un pieņemts lēmums par kapitāla procentuālo daļu un piedāvājamo cenu.

„Šī projekta realizācijā aktīvi iesaistījās Satiksme ministrija un Vides un reģionālās attīstības ministrija, cenzdamies piesaistīt šī projekta realizācijā visas Latgales pašvaldības. Bija izveidota speciāla darba grupa, ko vadīja Anrijs Matīss. Apmēram pusotra mēneša atpakaļ sapulcē pie prezidenta izskanēja doma, ka valsts kļūda ir tajā, ka netiek izdalīti līdzekļi reģionālo lidlauku izveidošanai.

Skatoties no ekonomikas skatu punkta, tad Daugavpils lidlaukam paveras plašas perspektīvas nākotnē. Tas var pozitīvi ietekmēt uzņēmējdarbības un tūrisma attīstību ne tikai Daugavpilī, bet arī visā Latgales reģionā. Tāpēc mēs neapstājamies un ejam attīstības ceļu. Daugavpils ietilpst top 25 Latvijas pilsētās, kuras ir interesantas investoriem gan no Latvijas, gan no ES valstīm,” paskaidroja Žanna Kulakova.


Написать комментарий