Sociālā akcija personām ar funkcionāliem traucējumiem Rēzeknē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rēzeknes pilsētas dome no 2. aprīļa līdz 31. maijam rīko akciju Rēzeknes pilsētas pašvaldībā deklarētām personām ar funkcionāliem traucējumiem (redzes traucējumi, kustību traucējumi, dzirdes traucējumi) – 1. un 2. grupas invalīdiem, ziņo Rēzeknes pašavldības portāls.

Iesniegumus ar lūgumu veikt mājokļa vides pielāgošanu personām ar funkcionāliem traucējumiem var iesniegt Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Sociālo pakalpojumu nodaļā, 125. kabinetā, Atbrīvošanas alejā 93.

Pašvaldībā izveidotā darba grupa pēc iesniegumu saņemšanas veiks personu ar funkcionāliem traucējumiem mājokļu apsekošanu un piedāvās mājokļa pielāgošanas tehnisko risinājumu, kā arī veiks būvdarbu izmaksu izvērtēšanu un sagatavos visus nepieciešamos dokumentus vides pielāgošanai.

2012. gadā mājokļa vides pielāgošana tika veikta 18 personām ar kustību traucējumiem. Lai atvieglotu pārvietošanās iespējas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, akcijas dalībnieku mājokļos tika ierīkoti rokturi, uzstādītas margas kāpņu telpā, kā arī pagarinātas jau esošās margas, ierīkots panduss gar mājas sienu, nobrauktuves, atjaunoti, kā arī ierīkoti jauni celiņi.

Vairākiem akcijas dalībniekiem tika veikta dažādu tehnisko palīglīdzekļu iegāde (vannas krēsls un rolators).

Interesējošo informāciju varat saņemt, zvanot Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītājai Inesei Niperei, pa tālruni 646 05030.


Написать комментарий