V.Jasvins: Stomatoloģijai nepietiek kvalificētu darbinieku, bet paaugstināt darba algu pagaidām neplāno

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv Daugavpils stomatoloģijas vadītājs Vacslavs Jasvins pastāstīja, ka uzņēmums, kā arī daudzi citi medicīnas uzņēmumi Latvijā izjūt kvalificēto darbinieku trūkumu: uz šo dienu pilsētas stomatoloģija varētu nodarbināt 8 zobārstus: no 38 poliklīnikas ārstiem 15 ir pensijas vecumā un daudzi ir pirms pensijas vecumā.

V. Jasvins atzīmēja, ka jauno speciālistu trūkums ir nopietna problēma. Studentu no Daugavpils, kuri studē Rīga uz stomatologiem ir ļoti daudz, praksi pāriet Daugavpilī.

„Pēc prakses es jautāju studentiem vai tiem patika strādāt pie mums, vai negribētu tie strādāt Daugavpilī? Atbilde parasti ir viena – patika, domāsim! Rezultātā neviens nebrauc, jaunieši paliek Rīgā vai dodas uz ārzemēm, jo algas ar mūsu valsti nav salīdzināmas. Ir speciālisti, kuri uzsāk strādāt, taču vēlāk dodas prom,” pastāstīja V.Jasvins.

Tā kā jauno speciālistu sadali pa reģioniem nepraktizē, tāpēc gaidīt jaunus speciālistus Daugavpilī nevar.

„Šīs problēmas risinājums ir darba algu paaugstināšana, bet tas var novest līdz pakalpojumu izmaksu paaugstināšanas, bet to mēs darīt nevaram. Prasīt papildus līdzekļus no valdības mēs neplānojam, jo pašvaldībai ir obligāti uzdevumi, kuru izpildei nepieciešami līdzekļi. Tāpēc jautājums par algu paaugstināšanu pagaidām netiek skarts,” atzīmēja Jasvins.

Stomatoloģijas vadītājs atzīmēja, ka uzņēmums strādā pašatmaksājoties, tāpēc nav vajadzības prasīt līdzekļus no pašvaldības budžeta.


Написать комментарий