Kā remontēt māju, lai saglabātu Ludzas pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Pagājušā gada rudenī tika aizsākts informatīvo semināru cikls ludzāniešiem par mūsu Ludzas kultūrvēstures vērtību saglabāšanu, vēsta Lūdzas novada portāls.

Par Ludzas koka apbūves nozīmību un pareizu tās saglabāšanu stāstīja viens no pazīstamākajiem Latvijas arhitektiem, koka apbūves speciālistiem Pēteris Blūms. Esam priecīgi un pateicīgi visiem ēku īpašniekiem, kuri atsaucās un izrādīja vēlmi uzzināt kā vislabāk un pareizāk ir atjaunot un uzturēt koka ēkas.

Kā solīts, turpināsim semināru ciklu par tēmām, kas svarīgas koka apbūves atjaunošanai. Ir ieceres stāstīt par jumtu, logu, koka apšuvuma un dekoratīvo detaļu atjaunošanu un pareizu materiālu  izvēli.  Pirmais šai semināru ciklā  paredzēts stāstījums par koka apšuvuma atjaunošanu, krāsošanu, krāsām un apdares materiāliem, lai tas kalpotu pēc iespējas ilgāk.

Esam aicinājuši uzņēmumu SIA “LINUM COLOR”, kas stāstīs par jaunām krāsām, kas paredzētas koka ēku dabīgai krāsošanai.

Aicinām  ludzāniešus 28. martā plkst. 14.00 Ludzas Novadpētniecības muzejā, Kuļņeva ielā 2 uz semināru “Latvijā ražotas lineļļas pernicas krāsas, beices un vaski – to praktiskā pielietošana koksnes apdarei un restaurācijā”.

Pētera Blūma ieteikumi Ludzas vēsturiskās apbūves saglabāšanai


Написать комментарий