Alkohola ražotāji atbalsta stingrākas likuma prasības jauniešu alkoholisma mazināšanai 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācijas (LADRIA) pārstāvji norāda: Atbildības ieviešana nepilngadīgajiem par alkoholisko dzērienu iegādāšanos, kā arī pienākums jauniešiem līdz 25 gadu vecumam uzrādīt apliecinošo dokumentu, pērkot alkoholu, palīdzēs nodrošināt likumā iekļauto kontroles normu izpildi.

Asociācija atbalsta šobrīd Saeimā skatītos grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), uzsverot, ka šīm izmaiņām ir būtiska nozīme alkohola nozares problēmjautājumu risināšanā.

"Jaunie APK grozījumi ir vērsti uz to, lai dalītu tirgotāja atbildību ar pircēju, kas rīkojas ārpus likuma. Obligāta dokumentu uzrādīšana personām vecumā līdz 25 gadiem palīdzēs izvairīties no situācijām, kad jaunietis izskatās vecāks par saviem gadiem un nelikumīgi iegādājas alkoholu. Atbildības ieviešana par alkoholisko dzērienu iegādi arī nepilngadīgajām personām ir atbalstāms preventīvs pasākums, kas, cerams, palīdzēs mazināt alkohola patēriņu jauniešu vidū," uzsver LADRIA valdes loceklis Valters Kaže.

"Atzinīgi ir vērtējams arī tas, ka grozījumi paredz stingrāku mehānismu ieviešanu nelegālā alkohola tirdzniecības apkarošanai," turpina V.Kaže. "Soda uzlikšana nekustamā īpašuma īpašniekam, kuram piederošās telpās notiek nelikumīga alkoholisko dzērienu izgatavošana, glabāšana vai realizācija, vairos privātīpašnieka atbildību un kalpos kā papildus instruments policijai šādu pagrīdes darboņu efektīvākai apkarošanai", pauž V.Kaže.


Написать комментарий

cietumnieku uzturēšanai tā jau naudas nav.