Daugavpils pilsētu Gaišajos svētkos no jauna izrotās ar Lieldienu simboliku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā paziņoja vice-mērs Līvija Jankovska, lai Daugavpils iedzīvotāji un ciemiņi varētu sajust svētku noskaņojumu, mūsu pilsēta no jauna tiks krāšņi un skaisti izrotāta gaišajos Lieldienu svētkos.

Jau tagad laukumā ir uzstādīti soliņi, kas laipni ir piedāvāti no Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja, un lielas Lieldienu šūpoles, kurās jau pagājušajā gadā ar lielāko prieku šūpojās gan pieaugušie, gan bērni. Bez tam, priekš pašiem mazākajiem laukumā strādās jautrie karuseļi.

Pēc vice-mēra vārdiem, pilsētas centru rotās lielas Lieldienu olas, kuras šoreiz nedaudz atšķirsies no pārējiem saviem priekšnācējiem, un pie tam būs tikpat skaistas un oriģinālas. Svētku dekorācijas plāno uzstādīt ne tikai centrā, bet arī pilsētas mikrorajonos.

Piektdien, 28.martā, Vienības laukumā savu darbu uzsāks tradicionālais Lieldienu tirdziņš, bet Lieldienu svētdienā šeit sāksies tradicionālā tautas svinēšana. Šeit varēs apskatīt un paklausīties jautro koncertu, iegādāties darinātāju rokdarbus, suvenīrus un pārtikas produktus. Tirdzniecības kioski strādās no plkst. 12.00 līdz 18.00 katru dienu sākot no ceturtdienas līdz pirmdienai, bet vietējie mākslinieki parūpēsies par to, lai tiek tik tiešām būtu svinīgi un skaisti un atbilstu svētku simbolikai.

Svētku dienā, 31.martā plkst. 14.00 sāksies pūtēju orķestra „Daugava” koncerts, bet 15.00 visiem mazajiem svētku dalībniekiem būs pieejams „Brīvais Lieldienu zaķa mikrofons”, kura katrs dalībnieks varēs nodziedāt dziesmu, noskaitīt dzejolīti un par savu cenšanos saņemt saldo balvu.

Pirmdien, 1.aprīlī otrajās Lieldienās, svētki turpināsies Vienības namā, kur plkst. 12.00 sāksies svētku pasākums. Poļu nams ielūdz visus pilsētas iedzīvotājus uz tautu deju kolektīva „Kukulečka”, kā arī vokālā ansambļa „Barwy Daugawy” koncertu.


Написать комментарий