Lielbritānijas sociālie tīkli kļuva par patvērumu maniakiem

foto: smm-news.blogspot.com
foto: smm-news.blogspot.com

Dzimumnoziegumu skaits, kuri bija izdarīti pateicoties sociālajiem tīkliem auga četras reizes pēdējo četru gadu laikā. Par to liecina Velsas un Anglijas policijas pārvalžu dati, ziņo portāls rusplt.ru.

Kopš 2009.gada Lielbritānijā bija ierosinātas 1 642 krimināllietas par nelikumīgām darbībām sociālajos tīklos. Pa šo periodu noziedzīgu nodarījumu skaits gadā auga no 130 līdz 160 noziedzīgiem nodarījumiem. Lielākā daļa cietušo, tas ir 1 395 nav sasnieguši 16 gadu vecumu. Vairākums dzimumnoziegumu bija veikti ar Facebook palīdzību.

Seksuālie maniaki un pedofili izmanto sociālos tīkos informācijas savākšanai par personu. Daudzi noziedznieki meklē potenciālos upurus nakts ielās, taču to var arī darīt sociālajos tīklos. Viens no nežēlīgākajiem noziedzīgiem nodarījumiem, kurš bija izdarīts Anglijā, ir 17 gadīgās Ešlijas Hollas slepkavība. 2009.gadā oktobrī meitene bija nolaupīta, izvarota un noslepkavota. To izdarīja 36 gadīgais Pīters Čepmens, kuram ir dota iesauka Facebook killer. Noziedznieks tika notiesāts ar brīvības atņemšanu uz 35 gadiem.

Ešlijas māte vairākas reizes pieprasīja pastiprināt policijas kontroli sociālajos tīklos.

„Vienmēr saviem bērniem stāstiet par drošību Internetā. Māciet bērnus nesatikties ar aizdomīgām personām un bērniem vienmēr jābrīdina vecāki, ja viņi dodas uz tāda veida tikšanām. Neatļaujiet nepilngadīgiem bērniem lietot sociālos tīklos. Ir jāievēro drošības pasākumi, nevis mācāties no mūsu sūrās pieredzes,” teica Ešlejas māte.

Facebook ir reģistrēti vairāki miljoni nepilngadīgo lietotāju. Pēc Facebook lietošanas noteikumiem šajā sociālajā tīklā nedrīkst reģistrēties personas, kuras ir jaunākas par 13 gadiem. Bērni no 13-18 gadiem saņem speciālu datu aizsardzību. Diemžēl šos noteikumus viegli apiet.

Šī gada janvārī Lielbritānijas laikrakstos aktīvi apsprieda Facebook ietekmi uz bērna psihisku. Sociālajos tīklos bija atrasti vairāki aizliegtie materiāli, kurus izplatīja prostitūtas, piedāvādamas savus pakalpojumus.

Nevar atrast oficiālu statistiku, kura liecinātu par dzimumnoziegumiem PSRS laikā, toties šī tēma paliek arvien aktuālāka. Šī gada martā ombudsmenis Pāvels Astahovs pieprasīja pārbaudīt sociālajā tīklā VK aizdomīgo grupu.  Eksistē liels daudzums aktīvistu, kuri ķer pedofilus Internetā, diemžēl ne visiem aktīvistiem ir laba reputācija. Piemēram, populāro šovu, kurš ir paredzēts cīņai ar pedofiliem vada neonacists Maksims Marcinķevičs. 


Написать комментарий