PSG izrauj neizšķirtu spēlē ar 'Barcelona'; Mesi gūst traumu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Parīzes "St.Germain" pēdējā sekundē izrāva neizšķirtu 2:2 cīņā ar "Barcelona", kas otro puslaiku aizvadīja bez savainojumu guvušā pasaules labākā futbolista Lionela Mesi.

UEFA Čempionu līgas spēļu statistiku un visu spēļu rezultātus var aplūkot "DELFI Sports" speciālajā sadaļā "Čempionu līga".


Dramatiskajā cīņā divi vārti tika gūti pašā mača izskaņā, bet vienus vārtus Parīzes klubs guva pēc tiesnešu rupjas kļūdas, panākot tobrīd izlīdzinājumu 1:1.

Kā ierasts, "Barcelona" pilnībā kontrolēja cīņas gaitu un Katalonijas klubam bija liels teritoriālais pārsvars, taču arī PSG savās mājās nedomāja tikai "sēdēt aizsardzībā". Lielāk daļu pirmā puslaika Parīzes futbolisti tika galā ar Mesi neitralizēšanu, taču uz brīdi nepiesedza argentīnieti 38.minūtē – Daniels Alvešs iedeva teicamu piespēli soda laukumā un Mesi savu izdevību garām nepalaida.

Pirmā puslaika beigas Mesi pavadīja stāvot laukuma malā un neskrienot. Pārtraukumā Mesi tika arī nomainīts. Visticamāk, pasaules labākajam futbolistam ir muskuļa savainojums, bet, cik tas ir nopietns, būs zināms tuvākajā laikā.

Tomēr arī bez Mesi "Barcelona" otrajā puslaikā vairāk uzbruka. Tuvojoties mača izskaņai, spriedza pieauga, komandas sāka arvien asāk spēlēt, ko spilgti raksturoja arī daudzās dzeltenās kartiņas. Pirmie spriedzi neizturēja tiesneši, kuri 79.minūtē pēc rupjas kļūdas ļāva PSG izlīdzināt rezultātu. Pēc soda sitiena kāds no PSG futbolistiem ar galvu izdarīja sitienu, taču tajā brīdī aizmugures stāvoklī bija Parīzes kluba uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs. Bumba trāpīja pa vārtu stabu un atleca pie Zlatana, kurš nekļūdījās, bet tiesnešu svilpe klusēja.

"Barcelona" neapjuka, devās uzbrukumā un likās, ka būs tuvu uzvarai. Pamatlaika pēdējā minūtē PSG soda laukumā Parīzes kluba vārtsargs Salvatore Sirigu nogāza Aleksi Sančesu, un tiesnesis parādīja uz 11 metru atzīmi. Piešķirto "pendeli" skaisti realizēja Ksavi Ernandess, taču tie nebija pēdējie vārti mačā. Kompensācijas laika pēdējās sekundēs pie soda laukuma gaisā labi pacīnījās Ibrahimovičs, ar galvu atspēlējot bumbu Blaisem Matuidi, kuram sanāca labs sitiens. Bumba gan trāpīja "Barcelona" futbolistiem un rikošetā ielidoja Katalonijas kluba vārtos.

Tikmēr citā mačā Minhenē Vācijas titulētākais klubs "Bayern" ar 2:0 (1:0) pieveica Turīnas "Juventus". Pirmos vārtus jau mača 25.sekundē guva Davids Alaba, bet otro reizi bumba Pjerluidži Bufona sargātajos vārtos ielidoja 63.minūtē pēc Tomasa Millera sitiena.

Abos šajos pāros atbildes spēles notiks jau pēc nedēļas.


Написать комментарий