Stihisko izgāztuvju likvidēšana Daugavpilī šogad izmaksās 17 tūkstošus latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ik gadu Daugavpils pilsētas pašvaldība iedala līdzekļus stihisko izgāztuvju likvidēšanai pilsētā. Šogad atkritumu savākšanai budžetā paredzēti  17 397,50 latu.

Iepirkumu uzraudzības biroja dati liecina, ka minētos darbus šogad veiks uzņēmums „Spec ATU”, kas otro gadu pēc kārtas uzvar konkursā par šo darbu veikšanu. Pērn stihisko izgāztuvju likvidēšana izmaksāja 15 598 latus, 2011.gadā – 11 870 latus.

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” ekoloģe Inese Antoševska paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad tiek plānots liels darbu apjoms, kas esot saistīts ar to, ka ar katru gadu arvien pieaug piesārņotu vietu skaits, kas tiek konstatēts ziemas beigās: pieaug celtniecības atkritumu daudzums.

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas dome uzsākusi akciju „Sakopsim pilsētu kopā!”, kuras mērķis ir iegūt informāciju par nesakoptajām vietām, par situāciju atpūtas zonās, kapsētās, par stihiskajām izgāztuvēm, par situāciju pagalmos, ielu apgaismojumu, arī par ielu stāvokli. Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot par piesārņotām vietām, zvanot pa tālruni 654 21051. Informāciju iespējams iesniegt arī elektroniski akcija@daugavpils.lv.
 


Написать комментарий