Vingrošanas sacensībās Liepājā daugavpilietēm – “zelts” un divi “sudrabi”

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdien, 27.martā, Liepājā notikušajā Lieldienu turnīrā sporta vingrošanā, kurā piedalījās vingrotājas no Rīgas, Ventspils, Liepājas un Daugavpils, vienu zelta un divas sudraba medaļas izcīnīja jaunās Daugavpils vingrotājas, informē Vingrošanas olimpiskā centra vadītājs Daugavpilī Aivars Plāte.

Startējot II sporta klasē, „zeltu” sacensībās izcīnīja Arīna Oļenova (2012.gada novembrī ieguva 1. vietu Rīgā notikušajās bērnu jaunatnes sporta skolas "Rīdzene" un Rīgas Vingrošanas Olimpiskā centra atklātajās meistarsacīkstēs sporta vingrošanā), bet „sudrabu” - Violeta Vavilova. Savukārt I sporta klasē sudraba medaļu izcīnija Kristīne Ševaršidze, kurai līdz „zeltam” pietrūka tikai nieka viena desmitdaļa punkta.

Atzīstamus rezultātus sacensībās uzrādīja arī citas Daugavpils vingrošanas olimpiskā centra pārstāves. Alise Vasiļevska ierindojās 4.vietā, Ineta Miglāne - 5.vietā, Evita Teivāne - 6.vietā, Valērija Siņakova - 8.vietā un Alise Apine - 12.vietā.

„Pavisam nesen, marta sākumā, organizējām 1.Daugavpils Vingrošanas festivālu, kuru apmeklēja vairāk nekā 1000 skatītāju, arī pirms gada notiekošie Vingrošanas svētki bija kupli apmeklēti, sacensībās Daugavpils bērni ieņem godalgotas vietas – tātad vingrošana Daugavpilī kļūst arvien populārāka un, cerams, ir uz palikšanu. Mēs augam - mazo vingrotāju paliek arvien vairāk, tāpēc svarīgi attīstīt un papildināt materiālo bāzi. Šogad Daugavpils pilsētas dome ir piešķīrusi vērā ņemamu dotāciju Vingrošanas olimpiskajam centram (aprīkojumam u.c.). Pateicamies Daugavpils pilsētas domei par atbalstu, tai skaitā, arī par piešķirto transportu uz sacensībām,” stāsta A.Plāte.

 

Vingrošanas centrs darbojas Daugavpils Olimpiskajā centrā, Stadiona ielā 1, kopš 2010.gada 13.septembra. Tā dibinātāji ir Olimpiskais čempions sporta vingrošanā Igors Vihrovs un Olimpiskais vicečempions sporta vingrošanā Jevgēņijs Saproņenko, bet centra vadītājs ir daudzgadīgs Latvijas izlases treneris Aivars Plāte.
Vingrošanas nodarbības ir labs veids kā interesanti un saturīgi pavadīt savu brīvo laiku un jau kopš bērnības pievērsties veselīgam dzīvesveidam. Centrā bērniem treneru uzraudzībā ir iespēja izpildīt dažādus akrobātiskos vingrinājumus uz batutiem, piepūšamā celiņa un mīkstā paklāja.
Patlaban centrā nodarbojas 300 audzēkņu. Daudzi no viņiem ir aktīvi piedalījušies 1. Daugavpils Vingrošanas festivālā, pilsētas svētkos, ģimenes svētkos Zoodārzā, Latvijas Olimpiskajā dienā, valsts mēroga sacensībās sporta vingrošanā, kā arī uzstājušies ar paraugdemonstrējumiem konkursā „Baltic Beauty”.
 


Написать комментарий