Pasmel mākslu

Piektdien, 12. aprīlī plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) izstādes „Pasmel mākslu!” (spainis) atklāšana. Izstādē piedalās topošie, pieredzes bagātie, pavasari un mākslas dienas svinošie mākslinieki, kas atsaucās idejai par spaiņa „brīnumainajām pārvērtībām”. Par to ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Izstāde skatāma līdz 11. maijam.

Mākslas dienas ir laiks, kad ikviens ir aicināts pasmelt no spirdzinošās mākslas iespaidu akas, savukārt, katrs mākslinieks drīkst izpausties negaidīti – nomainīt pierasto gleznas formātu uz sev neierastu un pavasara laikam atbilstoši draisku – visparastāko spaini! Izstādē eksponēti īpašie mākslinieku apgleznotie vai kādā citā tehnikā apstrādātie spaiņi, kas pārtapuši par vides objektiem.

Sekojot mūsdienu ekodizaina tendencēm, radītie mākslas darbi dāvās „otru dzīvi” kādam „pagurušam” spainim, bet varbūt tās būs „brīnumainās pārvērtības”, kas piešķir spainim jaunas iespējas – kļūt par dizaina vai gaismas objektu kādā mājoklī.

Izstādes gaitā iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kur interesenti varēs izpausties mākslas valodā vai vērot mākslinieku darbošanos.

Izstādes noslēgumā tiks rīkota eksponātu izsole, kad ikviens varēs iegūt savā īpašumā kāda iemīļota vai tikko iepazīta mākslinieka apgleznotu spaini – dizaina objektu.

Izsolē iegūtie līdzekļi tiks veltīti labdarības mērķim.

Ieeja izstādē Ls 0,20, 0,40, piedalīšanās radošajā darbnīcā Ls 1,00.


Написать комментарий