Veselības inspekcija aicina veikt preventīvos pasākumus pirms plūdu sākšanās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Veselības inspekcija aicina iedzīvotājus laicīgi veikt preventīvos pasākumus, lai novērstu iespējamo dzeramā ūdens piesārņojumu, kas var rasties plūdu rezultātā, vēsta Veselības inspekcijas mājas lapa.

Tiek ieteikts izsūknēt notekūdeņu un tualetes bedres, kā arī pārliecināties, lai drošās vietās atrastos dažādas ķīmiskās vielas un produkti, norobežot un izvest atkritumus.

Veselības inspekcija aicina iedzīvotājus plūdu draudu gadījumā laicīgi nodrošināties ar ūdens krājumiem, jo plūdu laikā akās var ieplūst virszemes, t.sk. arī kanalizācijas ūdeņi, kas var kļūt par akūtu zarnu infekciju, t.sk. vīrusa hepatīta A izraisītājiem.

Ja ir aizdomas, ka akas ūdenī varētu būt nokļuvušas dažādas ķīmiskās vielas un/vai fekālais piesārņojums, ieteicams veikt ūdens analīzes laboratorijā. Akas ūdens pārbaude ir jāveic pašiem iedzīvotājiem.

Jāatzīmē, ka, rūpējoties par sabiedrības veselību plūdu laikā, atbildīgajai pašvaldībai, kuras teritorijā vai īpašumā atrodas publiskās ūdens apgādes ūdens ņemšanas vieta, būtu jāveic tajā esošā ūdens kvalitātes ārpusplāna pārbaude, ja paredzami piesārņojuma riski plūdu dēļ. Veselības inspekcijas speciālisti var piedāvāt iegūto testēšanas rezultātu izvērtēšanu, nosakot, vai pārbaudītais ūdens ir izmantojams uzturā.


Написать комментарий