Vairāk nekā 250 pārstāvji no 14 valstīm ieradušies uz Daugavpili, lai apmeklētu tūrisma konferenci

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī nedēļa Daugavpilī ir pasākumiem bagāta. Vakar augsti stāvošo viesu klātbūtnē tika atklāts M.Rotko mākslas centrs, bet šodien, 25.aprīlī, mūsu pilsētā pulcējušies II Starptautiskās tūrisma konferences dalībnieki.

Šogad tās devīze ir „Daugavpils – uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā”, un saskaņā ar pēdējiem datiem, konferences atklāšanas ceremonijā Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē bija pulcējušies 253 pārstāvji no 14 valstīm. Konferences atklāšanā piedalījās Baltkrievijas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko un Somijas vēstniece Latvijā Pirkko Mirjami Hamalainena, kura atveda līdzi arī ceļojošo izstādi „Muminu ģimene no Somijas”.

Konferences atklāšanas pasākumā skatītāji izbaudīja Latviešu kultūras centra folkloras kolektīva „Svatra” jautras dejas un dziesmas.
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova sveica visus klātesošos un novēlēja viņiem veiksmīgu darbu konferences ietvaros. Priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska piedāvāja skatītāju uzmanībai videoprezentāciju par Daugavpili. Viņasprāt, visai ambiciozs konferences nosaukums nav nejaušs, jo tūrisma attīstība ir viena no pilsētas attīstības prioritātēm.

Priekšsēdētājas vietniece interesanti un emocionāli pastāstīja par Daugavpils pazīstamākajiem tūrisma objektiem. „Tūrisms ir joma, kurā nauda ir svarīga, tomēr tai nav primārās nozīmes. Svarīgi ir, kā tūrisma produkts tiek pozicionēts: kā un ko mēs stāstam, cenšoties ieinteresēt cilvēkus. Neskatoties uz to, ka mūsu pilsētā šai jomai netiek iedalītas lielas naudas summas, mēs neplānojam atteikties no pirms gada izstrādātas tūrisma attīstības koncepcijas”, paziņoja L.Jankovska.

Savukārt Daugavpils reģionālā tūrisma informācijas centra vadītāja Lolita Kozlovska atzīmēja, ka konferences mērķis ir iepazīstināt tās dalībniekus ar Daugavpils un Latgales reģiona tūrisma iespēju dažādību, veicināt tūrisma informācijas tīklu veidošanu, tūrisma nozares attīstību pilsētā un ārpus tās.

Starptautiskā tūrisma konference norisināsies divu dienu laikā, tās programma ir visai plaša: konferences dalībnieki piedalīsies diskusijās un prezentācijās, ar Daugavpils teātra palīdzību piedāvās iestudējumu M.Rotko mākslas centra pagalmā, apbalvos labāko viesnīcu un restorānu pārstāvjus u.c.

Konference noslēgsies piektdien, 26.aprīlī, ar preses konferenci.



Написать комментарий