Kaļiņingradas restorānos parādīsies ēdienkartes lietuviešu un poļu valodās

foto: pareizs-uzturs.com
foto: pareizs-uzturs.com

Šādā veidā reģionālās varas iestādes nolēma pievērst tuvāko valstu tūristu uzmanību, vēsta kaliningrad.ru

Reģionālās domes sēdē, otrdien, 3.aprīlī Aleksandrs Musevičs piedāvāja masu ēdināšanas vietās izplatīt ēdienkartes lietuviešu un poļu valodās. Pie tam, pēc deputāta domām, vietējās viesnīcās var uzsākt tuvāko republiku televīzijas kanālu translāciju.

Pēc Kaļiņingradas reģiona Tūrisma ministres Marinas Agejevas vārdiem, šāds darbs jau tiek veikts. Pie tam reģionālās varas iestādes nodarbojas ar reģiona un Polijas teritorijas reklāmas projektu izstrādi. Runa gāja par avīzes izveidi, kura tiks pārdota Polijā un iekļaus sevī informāciju par pašu reģionu, par tajā notiekošajiem pasākumiem, ka arī vietējo ražotāju reklāmu.

Tāpat Agejeva piebilda par ministrijas plāniem izvietot reklāmas stendus Polijas teritorijā, kuri reklamēs Kaļiņingradas reģionu.

Atgādināsim, ka 2013.gada martā Polijas pilsētas Gdaņskas vice-mērs Andžejs Bojanovskis paziņoja par to, ka ceļa rādītāji pilsētā tiks pārtulkoti krievu valodā. Viņš arī piebilda, ka tuvākajā laikā pakalpojumu sfēras darbinieki Gdaņskā kārtos „ārkārtas” krievu valodas kursus, lai varētu vieglāk saprasties ar viesiem no Kaļiņingradas apvidus.


Написать комментарий