ASV aizturēja pusaudzi, kurš draudēja sarīkot teroraktu

foto: Facebook
foto: Facebook

Sakarā ar Bostonas maratonā notiekošo teroraktu, kur apcietināja jauniešus no Kazahstānas un Džoharu Carnaevu, apcietināja arī jaunieti, kurš draudēja sarīkot teroraktu kā Bostonā, ziņo portāls newsru.com.

Masačūsetsas štatā 18 gadīgais jaunietis Kamerons Dambrozio tiek turēts aizdomās par terorakta rīkošanu. Facebook jaunietis rakstīja, lai visi cilvēki apklust, jo citādi viņš visus nonāvēs.

Jaunietis rakstīja par teroraktu Bostonā, kur gāja bojā trīs cilvēki un cieta vairāk nekā 200. „Aizmirstiet par teroraktu Bostonā, jo mans izdarītais terorakts pārsteigs visus. Es kļūšu slavens,” rakstīja students.

Aizdomās turētā mājās kratīšanas laikā bija izņemts dators un spēle Xbox. Studenta Facebook profilā izmeklētāji atrada draudus, kuri skāra Balto namu, Dambrazio lieta bija nodota FBI dienestam.

Gadījumā, ja studenta vaina būs pierādīta viņam draud brīvības atņemšanas sods līdz 20 gadiem. Izmeklēšanas laikā viņu sola atlaist tikai tajā gadījumā, ja būs iemaksāta drošības naudu 1 miljona dolāru apmērā.

Atgādinām, ka Bostonas teroraktu sarīkoja divi brāļi Tamerlāns un Džohars Carnaevi. Džohars bija aizturēts 20.aprīlī, bet Tamerlāns nomira no gūtajiem ievainojumiem 19.aprīlī. Nesen bija aizturēti Kazahstānas pilsoņi Azamats Tažjakovs un Diass Kadibaevs un ASV pilsonis Robels Filipos, kurš pēc izmeklēšanas sniegtajiem datiem centās iznīcināt visus pierādījumus Džohara dzīvoklī.


Написать комментарий