Nākamā Mazda MX-5 paaudze var tikt aprīkota ar dīzeļdzinēju

foto: lagazetteautomobile.fr
foto: lagazetteautomobile.fr

Japāņu Mazda vadība izskata iespēju izlaist jaunās paaudzes Mazda MX-5 dīzeļdzinēja versiju, vēsta topgearclub.ru

Kaut gan pagaidām šī versija vēl nav saņēmusi galīgo apstiprinājumu, jo ar dīzeļagregātu MX-5 kļūs smagāka, un pieprasījums var palikt zem jautājuma zīmes. Pie tam dīzeļdzinējs savas specifikas dēļ nespēs nodrošināt augstu jaudu, ar ko ir slaveni benzīna analogi.

Pēc pēdējām baumām jaunā Mazda MX-5 tiks aprīkota ar 1,6 litrus ietilpīgo atmosfēras dzinēju, kas izpildīts pēc SkyActiv tehnoloģijas, kas attīsta jaudu līdz 132 zirgspēkiem. Uz šīs pašas platformas tiks uzbūvēts Alfa Romes Spider, bet par tā sirdi kļūs 1,4 litrus ietilpīgais, 120 zirgspēku jaudīgais turboagregāts, nevar izslēgt iespēju, ka parādīsies vēl jaudīgāks motors Multi Air, kas spējīgs attīstīt līdz pat 300 zirgspēku lielu jaudu.

Automašīnas tiks piedāvātas ar sešu līmeņu ātrumkārbām vai arī ar automātisku, bet ar iespēju pārslēgt ātrumu ar zem stūres slēdžiem.

Tiek gaidīts, ka jaunā Mazda MX-5 spēs saglabāt iepriekšēja modeļa gabarītus, bet jauninājuma svars būs apmēram 800 kg.

Atgādināsim, ka 2012.gadā Mazda ar Fiat koncernu noslēdza vienošanos, kas nosaka vienotu rodsteru izstrādi. Saskaņā ar šo dokumentu, automobiļu ražošanas procesā tiks ieviesta vienota aizmugures piedziņas platforma, bet tie atšķirsies ar dizainu un dzinēju.

Droši vien kompānijas, kuras piedāvā automobiļu īres pakalpojumus, ieinteresēs jaunās paaudzes MX-5, jo tagadējā ģenerācija gūst lielu popularitāti jauniešu vidū.


Темы: , , , ,
Написать комментарий