Francijas hokeja izlases treneris: Kādu dienu Dāvidam bija jāuzvar Goliāts

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Francijas hokeja izlases sensacionālais panākums pār pašreizējiem pasaules čempioniem krieviem raksturojama kā Dāvida uzvara pār Goliātu, uzskata Francijas valstsvienības galvenais treneris Deivs Hendersons.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka pārsteidzošu uzvaru pasaules čempionāta Helsinku apakšgrupas spēlē ceturtdien izcīnīja Francijas izlase, kas ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja pagājušā gada turnīra spēcīgāko komandu Krieviju.

"Pat nezinu, kādus vārus meklēt. Pirms spēles hokejistiem lūdzu aizsardzībā parādīt savu labāko sniegumu, bet savu upuri uzvaras labad sniedza visi - vārtsargs, aizsargi un uzbrucēji," pēc cīņas izteicās Hendersons. "Mūsu valsts hokejam šis ir neticams, neaprakstāms notikums."

"Kādu dienu Dāvidam bija jāuzvar Golitāts," tēlaini izteicās treneris. "Pat grūti aprakstīt, kādu vietu Francijas hokeja vēsturē ieņem šī uzvara. Mēs visi kopš bērnības raugāmies uz krievu hokejistiem ar apbrīnu, jo viņi ir labākie pasaulē. Allaž esam sapņojuši tikt pie šādas uzvaras."

"Šis panākums dos milzu attīstības dzinuli mūsu hokeja saimniecībā. Francijas Hokeja federācija kā neatkarīga organizācija darbojas vien kopš 2007.gada, bet šī uzvara demonstrē, cik lielu progresu esam veikuši," piebilda Hendersons.

Nākamajā Helsinku apakšgrupas mačā pl.20:15 sāksies mačs starp Latviju un Slovākiju.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā tagad pa deviņiem punktiem četros mačos ir Krievijas un ASV izlasēm, par punktu mazāk ir Somijai, bet slovāki un francūži tikuši pie sešiem punktiem. Vācijas kontā četri punkti četrās cīņās, Austrija iekrājusi trīs punktus, bet Latvija kā vienīgā pie punktiem nav tikusi.

Līdz ar to skaidrs, ka Latvijas izlasei, lai saglabātu vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, nākamajos četros mačos nepieciešams izcīnīt vismaz četrus punktus.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий