Krievijas multimiljonārs, kurš nopirka Triālu: no gaļas neko nejēdzu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

«Bez šaubām, sākumā man nebija vēlēšanās attīstīt Valmierā gaļas kombinātu - vienkārši es no tā neko nejēdzu. Tikai, galu galā, pateicoties pilsētas mēram...,» sacījis Krievijas multimiljonārs Sergejs Čerņins, kurš nopirka Valmieras gaļas kombinātu Triāls.

Intervijā žurnālam Ir, jautāts, vai viņu pierunāja, multimiljonārs atbildējis: «Jā, pierunāja. Pats pēc tam nodomāju: darīt kaut ko jaunu - arī tas ir interesanti. Tagad esmu sācis sarunas ar liela mēroga Krievijas tirgotājiem, lai varētu atjaunot kombināta darbību.»

«Vai nav bail bez pieredzes? Ja ir nauda, var tepat uz vietas nolīgt pieredzējušu komandu, un to mēs jau esam izdarījuši. Tie ir cilvēki no gaļas biznesa, no vietējās tirdzniecības, viņi visus pazīst. Turklāt man pašam ir zināma reputācija, teikšu bez liekas pieticības - esmu «vīrs un vārds»,» skaidrojis S. Čerņins.

Intervijā viņš arī stāstījis, ka Latvija neesot sveša valsts: «Protams, esmu šeit bijis padomju laikā. Turklāt mana vecvecmāmiņa cēlusies no Latvijas. Pēc tam viņa pārcēlās uz Krieviju, tas notika krietnu laiku pirms [Otrā pasaules] kara. Taču tas ir ģimenes stāsts, ar biznesu tam nav sakara.

Atkal uz Latviju atbraucu pirms diviem, trijiem gadiem, kad šeit sāka rasties kaut kādas biznesa intereses. Kā tas gadījās? Teiksim tā - draugi mani pieaicināja. Pirmais, ko tad nopirkām, ja zināt - ir tāds ciemats Saliena. Nezinu, vai tas ir labs vai slikts - tas ir cits jautājums. Taču, kad atbraucu apskatīt, man iepatikās. Nopirku. Un es personiski kādas 40 mājas esmu pārdevis saviem Krievijas draugiem un biedriem. Pašlaik viss ciemats faktiski ir izpirkts.»

«Mums bija plāni turpināt Salienas attīstīšanu. Esmu nopircis vēl divus ciematu celtniecības projektus. Vienu no tiem mēs pozicionējam kā superelitāru, tas atrodas ļoti skaistā vietā - pie Božu ezera blakus Jūrmalai. Gribu to apbūvēt saviem draugiem. Vēl bija daži uzņēmumi, kurus nopirku Lietuvā un Igaunijā. Par Triālu uzzināju 2011. gada beigās. Pagāja aptuveni gads, lai vienotos ar SEB banku. Rezultātā, kā jau jūs zināt, nopirku arī to,» Ir skaidrojis S. Čerņins.

Viņš atklājis: «Es ļoti mīlu Latviju. Eiropā ir daudz skaistu vietu, bet ir vietas, kur jūties kā mājās. Un Latvijā es jūtos kā mājās. Droši vien tas daļēji saistīts ar valodas jautājumu, taču ne tikai. Jā, nekustamie īpašumi ir daudzviet - Francijā, Spānijā, Itālijā... Taču pat maniem bērniem vairāk patīk atpūsties šeit.»

Viens miljards dolāru - tāds apgrozījums pērn bija Krievijas uzņēmumam GazEnergoStroy, kura prezidents un līdzīpašnieks ir S. Čerņins. Uzņēmums plāno ne tikai atjaunot Valmieras gaļas kombināta darbību, bet arī uzņēmuma teritorijā izveidot tehnoloģisku parku.

Triāls par maksātnespējīgu tika pasludināts no 2009.gada 30.aprīļa.


Написать комментарий