Slavenais saksofonists no Polijas pasniedza meistarklasi Naujenes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem

foto: Spodris Kačāns
foto: Spodris Kačāns

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka 8.maijā plkst.11:00 slavenais saksofonists un profesors no Polijas Rišards Žolendzievski pasniedza meistarklasi saksofona spēlē un nolasīja lekciju „Adolf Sax un saksofons”.

Jāatzīmē, ka viesis no Polijas ir Bernes Mākslas Universitātes saksofona klases absolvents. Viņš mācījās un izzināja saksofona spēles noslēpumus pie pasaules līmeņa saksofonistiem: Christian Roellinger, Iwan Roth, Markuss Weiss, John-Edward Kelly. Pēc vairāk nekā 20 gadu didaktiskās un artistiskās darbības Šveicē, viņš atgriežas Polijā, kur šobrīd pasniedz studentiem klasiskā saksofona spēli un kamermūziku Karola Lipinska Mūzikas Akadēmijā Vroclavā.

Atgādināsim, ka 8.maijā vakarā Daugavpils novada Kultūras centrā notika koncerts „Saksofona mūzika Daugavpils novadā”, kurā uzstājās Rišards Žolendzievski, kā arī saksofonu kvartets un saksofonists Pāvels Čornijs no Naujenes, saksofonu ansamblis no Krāslavas.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors atzīmēja, ka tas esot liels gods, ka slavenais mūziķis, kurš uzstājās daudzās populārās koncertzālēs Eiropā un strādāja ar pasaules slavenībām, dalījās savā pieredzē, pasniedzot meistarklasi un uzstājoties koncertā.


Написать комментарий