Ņujorkā neiznomās velosipēdus resniem riteņbraucējiem

foto: vk.com
foto: vk.com

Šomēnes arī Ņujorka pievienosies tām pasaules pilsētām, kurās ir izveidots plašs nomas velosipēdu tīkls.

Tomēr pilsētas transporta departaments sarūgtinājis ne mazums potenciālo velosipēdu lietotāju, pavēstot, ka šis pakalpojums būs pieejams tikai tiem, kuru svars nepārsniedz 260 mārciņu jeb 118 kilogramu.

Laikraksts «The New York Post» raksta, ka līdz maija beigām vairākos simtos velosipēdu novietņu, kas jau izveidotas Ņujorkā, parādīsies arī nomas velosipēdi. Nomas maksa nav augsta – gada abonements maksā 95 dolārus, bet nedēļas abonements – 25 dolārus. Turklāt laikraksta žurnālistu veiktie novērojumi liecina, ka novietnes izvietotas pietiekami ērti.

Tomēr daļa ņujorkiešu ir neapmierināti, jo velosipēdu nomas abonementu varēs iegādāties tikai tie, kuri sver mazāk par 260 mārciņām. «Es to uzskatu par diskrimināciju, un, manuprāt, arī ar mazliet lielāku svaru es nesalauzīšu velosipēdu,» sacījis kāds Ņujorkas iedzīvotājs. Savukārt cits resnītis uzsvēris, ka tieši tiem cilvēkiem, kuri ir aptaukojušies, būtu jāizrāda pretimnākšana, ja reiz viņi nolēmuši braukt ar velosipēdu un piekopt veselīgāku dzīvesveidu.

Ņujorkas transporta departamenta vadītājs Džons Orkuts gan skaidrojis, ka, pērkot abonementu, nevienam uz svariem nebūs jākāpj un ierobežojums vairāk uztverams kā rekomendācija. Viņš gan mudinājis cilvēkus būt apdomīgiem un rūpēties par drošību. Vairāki speciālisti norādījuši, ka šī rekomendācija nozīmē – ja kāds cilvēks, kura svars pārsniedz noteikto, salauzīs nomas velosipēdu, nokritīs un gūs traumas, ne uz kādu kompensāciju viņš nevarēs pretendēt.


Написать комментарий