Daugavpils un Latgales iedzīvotājus iepazīstināja ar valsts kara floti un pastāstīja par Atlantīdu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Ne visi daugavpilieši redzējuši karakuģus un, lai dotu viņiem šo iespēju, māksliniece no Tukuma Gerda Stūre prezentēja mūsu pilsētā savu jūrai un kuģiem veltīto gleznu izstādi.

Izstāde „Atlantīda” viesnīcas „Park Hotel Latgola” foajē apskatāma līdz jūlija beigām.

Pēc mākslinieces vārdiem, mīlestība pret jūru un karakuģiem viņai radusies jau bērnībā, savukārt pirms dažiem gadiem viņa esot apmeklējusi vairākus karakuģus un sākusi sadarboties ar Latvijas kara floti, ar Dānijas Karalistes atašeja atbalstu pat piedalījusies neaizmirstamā ceļojumā uz Grenlandi.

„Grenlande ir ļoti skaista zeme, un karakuģi pilda tur svarīgu uzdevumu: apseko ļoti lielu, tukšu, bet mozīmīgu teritoriju. Šo neparasto valsti redzēju galvenokārt no Dānijas kuģa klāja, tādēļ pa īstam to neiepazinu, tikai pieskāros tās kultūrai, un vēlētos kādreiz tur atgriezties. Nākamreiz gribētu izkāpt uz krasta kādā klintī un izbaudīt sajūtu, ka esi pilnīgi nošķirts no civilizācijas”, pastāstīja izstādes autore.

Gerdas Stūres mīlestība pret jūru kompensē viņas izvēlēto nesievišķīgu karakuģu tematiku, kas ir viņas specializācija. Gleznojot karakuģus, māksliniece īsteno savu bērnības sapni un attēlo savas jūtas un emocijas.

„Ir dažas lietas, kuras var vērot mūžīgi: ūdens un uguns, tādēļ, ceru, ka iegūto iespaidu pietiks visai dzīvei, savukārt noslēpumainā Atlantīda var atrasties jebkurā vietā Pasaules okeānā”, ir pārliecināta Gerda Stūre.

Viesnīcas foajē var ne tikai aplūkot, bet arī iegādāties ap 29 gleznām, kas ir gleznotas marīnas žanrā. Pēc izstādes „Atlantīda” autores vārdiem katra viņas glezna ir neliels suvenīrs, kas nodod cilvēkiem viņas emocijas, pārdomas un stāsta kādu stāstu.  Gleznu cenas ir no 20 līdz 150 latiem.



Написать комментарий