Šajās brīvdienās Daugavpilī notiks akcija – Muzeju nakts 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šajās brīvdienās mūsu pilsētas muzeji jau septīto reizi piedalīsies starptautiskajā akcijā Muzeju nakts. Atgādinām, ka tieši sestdien 18.maijā Daugavpils pilsētas iedzīvotāji un ciemiņi varēs bezmaksas apmeklēt vairākus kultūrvēsturiskos objektus.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina apmeklētājus no plkst. 19.00-24.00 apskatīt muzeja ekspozīcijas un apmeklēt izglītojošas tikšanās ar speciālistiem no Latgales zoodārza un fizioterapeitiem. Jaunākie muzeja apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās, muzeja pagalmā Saules skolas skolēni demonstrēs savus darinājumus.

Plkst. 22.00 Dubrovina parkā varēs apskatīt lāzeršovu, kuru parādīs Vācijas mākslinieks Manuels Šroders „Zaļā līnija” projekta ietvaros.

Plkst. 19.30 sāksies ekskursijas Daugavpils cietoksnī, ekskursijas laikā varēs apskatīt bastionu un ūdens iemītniekus, apmeklēt šaujamā pulvera pagrabu un apskatīt sikspārņu dzīves vietu. Ekskursijas norisināsies plkst. 19.30; 21.00; 22.30. Līdzi jāņem lukturīšus, jo cietoksnī ne visas ejas ir apgaismotas.

Plkst. 20.00 Muzeju nakts sāksies Marko Rotko mākslas centrā, kur notiks Daugavpils Universitātes studentes  Elīnas Silovas mākslinieciska instalācija - gleznu atdzīvināšana, taps krāsaino fantāziju mežs.  Varēs piedalīties priežu meža tapšanā, pievienojoties sektoram B. Pilsētas iedzīvotāju ērtībai tramvajs Nr.3 kursēs līdz plkst. 00.30.

No 19.00-1.00 apmeklēt varēs Skrošu rūpnīcu, kur varēs apskatīt munīciju izstādi, apskatīt Skrošu liešanas torni un pārbaudīt precizitāti šautuvē.

Daugavpils iedzīvotājiem šodien savas durvis vērs arī Daugavpils sinagoga, Māla centrs un luterāņu baznīca.


Написать комментарий

Tās murgs , kas notika pie Rotko centra daugavpilī sen nebija redzēts. Rindas, mašīnu un gājēju plūsma regulēta slikti , vai precīzāk vispār netika regulēta. kafejnīcā nebija naudas ko izdot atlikumu. Murgs. organizācija vājā līmenī.

Muzeja nakts Cietoksnī tiešām bija vāji organizēta, varbūt tāpēc ka iepriekšējā vakarā biezajiem tika organizēts labāk. Pilsētas iedzīvotājus Rotko centrā laida pa 5 cilvēki rindas , rindas un rindas , kas vispār nevirzījās uz priekšu. Ja bija bail laist cilvēkus par brīvu, tad vismaz ņirgāties nevajadzēta. uztaisiet par naudu un viss.

Написать комментарий