Vēlētāju viedoklis: iespējams, ka vēlēšanas neko nemainīs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 1.jūnijā, visā valstī notiek pašvaldību vēlēšanas, Gorod.lv korespondente devās uz vienu no balsošanas iecirkņiem, lai noskaidrotu vēlētāju garastāvokli un motivāciju pēc izdarītās izvēles.

Tā 90 gadīgais Jānis pēc balsošanas izteica savu viedokli: „Man Latvija ir tuva, un es vēlos, lai šeit būtu saglabātas tradīcijas, lai viss būtu latvisks. Es baidos, ka notiek rusifikācijas process. Pagaidām man liekas, ka nekas nemainīsies.”

Savukārt, 80 gadīga Franciška atzīmēja, ka sev viņa neko nesagaida: „Es vēlos, lai jaunieši, mūsu bērni un mazbērni dzīvotu labi. Nebrauktu prom no valsts labākās dzīves meklējumos, atstādāmi mūs vienus. Mums nav ar ko aprunāties.”

Pēc tam pensionāre papildināja, ka no deputātu kandidātiem sagaida konkrētas darbības – gribētos, lai pensijas būtu paaugstinātas un jauniešiem algas būtu ne zemākas par 500 latiem. Franciška arī atzīmēja, ka Daugavpils pilsētā jācīnās ar korupciju.

Uz jautājumu vai pašvaldību vēlēšanas mainīs esošo situāciju valstī, pensionāre atbildēja: „Nezinu, es vienmēr lasu trīs laikrakstus, kuros liela esošos kandidātus – visi viņi runā par tarifiem un par nākotni kopumā, taču pieredze rāda, ka kandidāti prot tikai solīt, bet kad tos ievēl viņu uzskati un plāni strauji mainās.”

28 gadīgais Arnis atzinās, ka viņam bija ļoti sarežģīti izdarīt izvēli, jo viņam nepatīk neviena partija, tāpēc viņš izvēlējās pēc viņa viedokļa partiju, kurā ir „mazāks naids”. „Īstenībā no šīm vēlēšanām es neko nesagaidu, uzskatu, ka kandidāti nespēs izveidot to, ko es gribu redzēt – es vēlos redzēt eiropisku Latviju ar pilsonisku sabiedrību, tas ir, lai iedzīvotāji negaidītu no valdības veiktos darbus, bet justu ka vara ir viņu rokās.”

Uz korespondenta jautājuma, kas tieši viņu pamudināja ierasties uz vēlēšanām, Arnis atbildēja, ja neatnāktu es, atnāktu kas cits, uzskatu, ka katram jāpiedalās vēlēšanās, es vēl ne reizi neesmu palaidis garām vēlēšanas.

40 gadīgais Anatolijs pastāstīja, ka apmeklēja vēlēšanas, lai pildīt pilsoņa pienākumu, taču no šīm vēlēšanām neko īpašu viņš nesagaida. Daugavpils pilsētas iedzīvotājs pastāstīja, ka vēlētos, lai notiktu kardinālas pārmaiņas – šeit jārisina problēmu ar esošiem tarifiem un korupciju.

„Līdz vēlēšanām mēs sekojām esošai informācijai – skatījāmies debates, principā pilsēta ir maza, tāpēc kandidātu uzvārdi ir pazīstami un zinām kandidātu potenciālu,” atzīmēja Anatolijs.

„Es sagaidu taisnīgas vēlēšanas. Ir jāsamazina ierēdņu korumpētību,” papildināja Jeļena.

Atzīmēsim, ka vēlētāji norādīja uz esošām pilsētā problēmām, kuras ir jārisina tuvākajā laikā, tāpēc pilsoņa pienākuma pildīšana ir svarīga un to jādara katram.



Написать комментарий