R.Strode: Es neapskaužu nākamo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem no „Attīstības partijas” Daugavpils domē ir ievēlēti Rita Strode un Jānis Dukšinskis.

Portālam Gorod.lv Rita Strode pastāstīja, ka vēlēšanu rezultāti viņu pārsteidza: „Es domāju, ka ievēlēto partiju vidū nebūs tik lielas daudzveidības. Neviena no ievēlētajām partijām nesaņēma balsu vairākumu un nav tādu partiju, kuras spētu apvienoties uz izveidot koalīciju. No daudzām partijām ir ievēlēts tikai viens deputāts, ir ievēlēti arī deputāti, kuriem šajā jomā nav pieredzes, tādēļ nākamais domes priekšsēdētājs nonāks neapskaužamā situācijā, ceru, ka ievēlētājs priekšsēdētājs spēs izveidot stipru komandu,” atzīmēja R.Strode.

Rita Strode papildināja, ka vēlēšanas ir sabiedrības „spogulis”, tāpēc viņu pārsteidza tas, ka daudzi vēlētāji izvēlējas dažu partiju neizpildāmos solījumus.

Tiem, kuri ir ievēlēti, tagad ir jāatmet emocijas un ambīcijas, jāsāk strādāt, jo priekšvēlēšanu kampaņu cīņa ir viens, bet darbs domē ir pavisam cits.

„Šajās velēšanās labākās pozīcijās būs pilsētām, kur turpinās savu darbu iepriekšējais priekšsēdētājs. Daugavpilī viss ir mainījies, ir jāsaprot, ka pilsētas budžets ir neliels, tāpēc ievēlētiem deputātiem jāplāno darbs ar valdību, lai saņemt atbalstu no valsts,” atzīmēja Rita Strode.

Komentējot zemo vēlētāju aktivitāti, R. Strode teica, ka tas nav pārsteigums, jo Latgales iedzīvotāji pelnot mazas algas ir vīlušies politikā, netic nevienam, iedzīvotājus vainot tajā nevar, jo šī atbildība gulstas uz politiķu pleciem.


Написать комментарий